49

Разтоварват трафика с новата пътна връзка в кв. „Гладно поле”

Пътна връзка, която ще улесни движението в търговската зона до „Технополис” и Метро, започнаха да изграждат от днес. Участък от ул. „Георги Странски” между ул. „Арх. Евтимий” и „Тодор Гатев” ще бъде завършена за четири месеца и ще осигури директното преминаване от кв. „Гладно поле” до бул. „Санкт Петербург”. 

Старт на първия етап за 1,3 млн. лева беше даден със символичната първа копка, която направиха кметовете на Пловдив и на район „Централен” Костадин Димитров и на "Източен" Емил Русинов, и бившият кмет на района, сега зам.-кмет в Общината Иван Стоянов.

По традиция градоначалникът лисна менче, за да върви по вода на строителите, а бутилка шампанско подари на багериста. Водосвет предхождаше ритуала, а девойки, облечени в народни носии, почерпиха със сладка пита гостите.  

Възловият път е с дължина 200 метра, по проект е предвидено платно с ширина 7 метра с две ленти, тротоари по 1,50 метра от двете страни, улично осветление, след като се монтират 10 електрически стълба, водопровод, канализация, кабелна мрежа, обясни Емил Русинов. Обособени ще бъдат и два паркинга – с 36 и 15 места.  

 

Вторият етап – до ул. „Радко Димитриев”  - също за 1,2 млн. лева ще се изпълнява, след като се осигурят пари в бюджета.  Договорът за обществената поръчка е подписан с фирма „Драгиев и ко”, която районният кмет нарече коректна и точна.

Костадин Димитров поздрави администрацията, че решава още един проблем на квартала, където има и голямо жилищно строителство. Иван Стоянов припомни, че преди да се стигне да реалното изграждане на пътя са успели да се споразумеят с военното министерство да дари имота си през 2022 г. Община – Пловдив се е надявала МО да отстъпи и от имотите от двете страни на улицата, но засега без успех, въпреки че терените нито са построени, нито се поддържат и са се превърнали в дива гора. 

Снимки от Наташа Манева

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
Папиханус

Папиханус

26.02.2024 | 21:20

Тримата от РМС!

Отговори
0 0
Митко Палаузов

Митко Палаузов

26.02.2024 | 17:09

Събрали ми се събрали.... Юнак до юнака. Вместо нещо да сеършат за Пловдив и гражданите, те си правят пи ар.Аланкоолу докога? И пак Насо Тъпото от Южен е там. Така и ще му мине мандата: първи, втори, трети копки. Т.е. дупка до дупка!

Отговори
2 1
Петьо

Петьо

26.02.2024 | 18:54

Тоя Тъпото е верно тъп,ама е кмет.Горкият Тъпото.Той не е виновен.

Отговори
1 0
4000

4000

26.02.2024 | 16:50

И нека милионите потекат сега!

Отговори
6 2
До Шушумигата

До Шушумигата

26.02.2024 | 14:00

Пак ли тъпата ШУШУМИГА

Отговори
4 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?