Следвайте ни

Разруха!Бълхи налазиха Концертна зала

viber icon

Мизерията  в  Концертна зала започва от фоайето. Голямото помещение е полутъмно, празно и от него лъха на мухъл. Някогашните магазини и заведението са затворени. Стопаните ги зарязали, защото няма посетители. Колоните са олющени.  За залата е издадена забрана за ползване, защото е опасна за живота, разказа д-р Мариана Чолакова.

 Дори и при слабото осветление на тавана се виждат мръсни петна от влага.  Преди да се преместят в Градския дом на културата, музикантите от Операта бяха принудени да слагат кофи, защото покривът тече. Парчета мазилка падат върху седалките. Тапицерията на столовете е прокъсана, а някои от тях са счупени. Старата ламперия на места е започнала да гние. Но най-страшно е в приземните помещения, където се съхраняваше реквизитът на актьорите. Още на стълбището лъха на мухъл. Инсталациите са амортизирани, тъй като не са подменяни, откакто е построен вече бившият партиен дом с Концертната зала. За тези 43 години нито веднъж не е правен основен ремонт, твърди Мариана Чолакова. 

Още през  миналата година  "Марица" алармира, че залата е пред затваряне. Калин Ананиев, организатор по стопанска дейност в Операта, с болка разказа тогава, че течовете са увредили паното на Димитър Киров. А най-срамното, посочи той, е, че канализацията е стара и връща обратно фекалиите. Преди време консулът на Италия, дошъл на концерт на негови сънародници, поискал да отиде до WC-то. Наложи се да задържи, защото  нямаше как да  удовлетворят молбата му.  Освен това във влажните помещения са плъзнали бълхи. Музикантите и певците  се чудили как да се преборят и с тази напаст.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?