Следвайте ни

Разкриват 12 трапезарии за топъл обяд в Пловдив ВИДЕО

viber icon

Увеличават десетократно броя на пловдивчани, които ще могат да се възползват от топъл обяд от 2021 г. Предвидено е 2700 души с ниски доходи да бъдат обхванати в програмата. Досега топъл обяд получаваха 250 души, обяви кметът Здравко Димитров.

До вчера документи са подали около 950 души, уточни зам.-кметът Георги Титюков. Ако кандидатите са повече, ще бъдат включени в списъка с резервите и, при отказали се, ще влязат в основния списък.

За целта се разкриват 12 трапезарии, по две във всеки район. От там хората ще получават храна  от началото на следващата година до 27 април всеки работен ден. Това са общо 83 дни. Топлият обяд включва 250 грама супа, основно ястие с месо 300 грама, четвърт хляб, а един път в седмицата ще има  и десерт. 

Доставянето на храната до дома ще е само за най-трудноподвижните хора.

До момента яденето се караше до 250-те ползватели на проекта  с 6 автомобила. Увеличаването на бройката обаче прави това невъзможно.

Право на топъл обяд имат пловдивчани с месечен доход до 363 лв. Ако в едно домакинство има двама пенсионери, единият с пенсия 300, а другият 400 лв., те също ще получат топъл обяд, обясни ръководителят на проекта Елена Шопова. Кандидатстването ще продължи до 21 декември и се прави в районното кметство, на чиято територия е адресната им регистрация.

Снимки: Наташа Манева

 

 

 

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?