Следвайте ни

Разкриха нови магазини за пиратки и фойерверки в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Пиратки, фойерверки и други разрешени пиротехничеси средства се харчат като топъл хляб с наближаване на коледните и новогодишните празници.  Шири се и доходоносната  търговия с гръмове.

Павилиони за пиратки се появиха тези дни до голямата търговска верига в Пловдив в района на автогара „Родопи“ и до кръстовището на Коматевско шосе и бул. „Александър Стамболийски“. Търговските обекти  вероятно са обособени  извън супермаркетите, за да няма стълпотворение на хора, тъй като достъп на посетители строго се контролира. 

Гръмовете вървят на цени от левче  до  10 – 20 лева, че и повече в зависимост от вида им. 

Продажба на пиратки  на непълнолетни е забранена. Право да търгуват с пиротехнически средства имат само търговци, които са получили разрешение.  Хвърлянето им на обществени места е забранено.  На празненствата за използване на фойерверки също се изисква разрешение на властите, при това – в определени часове.

Въпреки забраните всяка Нова година посрещаме  с  мощни взривове, особено в жилищните комплекси. 

Снимки от Наташа Манева

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Гърмослав Гюрлутиев

Гърмослав Гюрлутиев

05.12.2020 | 14:28

Вместо да ги забранят тотално, те магазини отварят

Отговори
5 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?