Следвайте ни

Разкрасяваме между блоковете с дръвчета от Община Пловдив

Използвайте само подходящи видове, засаждайте на разрешени терени, призовават от дирекция „Екология“

viber icon

Община Пловдив подготвя пролетна залесителна кампания с акцент в междублоковите пространства, съобщиха от дирекция „Екология и управление на отпадъците“.

„Грижата за дървото започва с неговия избор. Трябва да сме наясно дали дървесният вид е подходящ за мястото, значение имат също видът и съставът на почвата, както и климатичните условия“, коментира директорът на екодирекцията Вяра Колева.  

Тя призовава гражданите, които желаят да облагородят с нова растителност междублоковите пространства, да се обърнат към ОП „Градини и паркове“ и към отделите по екология на районните кметства. В зависимост от посочените места експерти ще препоръчат подходяща за специфичните климатични условия растителност, собствено производство на общинското предприятие. От широколистните дърветата най-добре в Пловдив виреят чинарът, някои видове липа, ясен, явор, каталпата, а от иглолистните – определени видове кипарис, туя, бор и др.

Според Общинската наредба за развитие, поддържане и опазване на зелената система засаждането на декоративна растителност в терени общинска собственост по инициатива на физически или юридически лица се извършва само след писмено разрешение от районната администрация. Забранено е в обществените пространства да се засаждат плодни дървета.

"Винаги сме готови да помогнем на пловдивчани, които искат да разкрасят пространствата край домовете си и с труд, и с посадъчен материал", увери директорът на "Градини и паркове" Веселин Козарев. Той уточни, че в началото на април е най-подходящо да започне залесяването на обществените пространства. 

Още от понеделник в предприятието са готови да приемат заявки. Телефонът на "Градини и паркове" е 032 624 301.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

РАЙОН СЕВЕРЕН...

РАЙОН СЕВЕРЕН...

12.03.2021 | 12:07

ИСКАТЕ ДА КАЖЕТЕ ЧЕ В ТЕЗИ ОБЩИНСКИ СТРУКТУРИ ИМА " СПЕЦИАЛИСТИ" НЕ ТАМ ИМА ЧИНОВНИЦИ БЕЗ ГЛАВИ... КОГА В РАЙОН СЕВЕРЕН ЩЕ СЕ НАМЕРИ СПЕЦИАЛИСТ КОЙТО ДА МИНЕ ПО МЕЖДУБЛОКОВИТЕ ПРОСТРАНСТВА И ЗАЕДНО С КОЛЕГИТЕ ЩОТО ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КОЙ С КАКВО СЕ ЗАНИМАВА....ДА МИНАТ ДА ОГЛЕДАТ И ДА ПРЕДЛОЖАТ . ПОДМЯНА НА СТАРИ ПЕЙКИ ...НЕ РЕМОНТ...21 ВЕК СМЕ.... ВТОРО ОПРЕДЕЛЯНЕ НА АЛЕИ И ПОДМЯНА НА ПЛОЧКИ ....ВСИЧКО Е ОТ ПРЕДИ ВОЙНАТА... ЗАЛЕСЯВАНЕ С ТРЕВА КОЯТО ИЗДЪРЖА ПОД СЯНКА.... И РАЗБИРА СЕ ПОЛИВАНЕ....ТОВА Е ИСТИНАТА... ПРЕД БЪЛГАРИЯ 172 Е СТАНАЛО ОБЩЕСТВЕНА ТОАЛЕТНА НА ПИЯНИЦИ И РАЗНИ БЕЗДЕЛНИЦИ КОИТО ПО ЦЯЛ ДЕН ПИЯТ ПО ПЕЙКИТЕ И ПИКАЯТ ДИРЕКТНО В ЕДВА ОЦЕЛЯЛИТЕ НЯКОЛКО ХРАСТА... ТЕ И ТЕ СКОРО ЩЕ УМРАТ...ЕТО ТОВА СТЕ НАПРАВИЛИ ГОЛЕМИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ НА РАЙОН СЕВЕРН... ЕСЕНТА ИЗПРАТИХТЕ ЕДНА ГРУПА ДА ОКАСТРИ НЕЩО СИ...И ТАЗИ ГРУПА СЕ СЪСТОЕШЕ ОТ НЯКОЛКО ВЪОРЪЖЕНИ С РЕЗАЧКА ЦИГАНИ...КОИТО МИНАХА И ОРЯЗАХА ВСИЧКО КОЕТО ВИДЯХА.... ОРЯЗАХА НАЙ ПОДДЪРЖАНОТО ДЕКОРАТИВНО РАСТЕНИЕ КОЕТО ЕДИНСТВЕНО В РАЙОНА ИМА ТОЧНО ОЗЕЛЕНИТЕЛНО ЗНАЧЕНИЕ...РАСТЕНИЕТО БЕШЕ С ДЕБЕЛИНА НА ЮМРУК НА ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕК ЗАВЪРЗАНО И ДОБРЕ ОБГРИЖВАНО....И ТОЧНО НЕГО ХАРЕСА ЦИГАНИНА...КОГАТО ПОТЪРСИХ ЗА ОТГОВОР ТОЗИ КОЙТО СЕ ЯВЯВАШЕ НЯКАКЪВ НАБЛЮДАТЕЛ ТОЙ СЕ СТЪПИСА И СМУТИ И ПРИЗНА ЧЕ НЕПРАВИЛНО Е ОТРЯЗАНО РАСТЕНИЕТО И КАКВО ОТ ТОВА... ТОВА СА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ВИ ...ЧОСЕКА АКО НЕ СЕ ЛЪЖА СЕ НАРИЧАШЕ ВЪТРАЛЕВ... НЯКОЙ СИ .. АБСОЛЮТНО БЕЗОТГОВОРЕН.... ВЪРШЕТЕ СИ РАБОТАТА ..... ПОСЛЕДНОТО ГЕРОЙСТВО НА КМЕТА БЕШЕ КАТО НАРЕДИ ЗАРАДИ НЯКАКВА ПОДПИСКА ДА СЕ ОТСТРАНЯТ ПЕЙКИ ОТ ПЛОЩАДЧЕТО ПАЗАРЧЕТО..... ЩОТО НА 5 ЧОВЕКА ОТ ЕДНА КООПЕРАЦИЯ ИМ ПРЕЧЕЛИ...ТЕЗИ ПЕЙКИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ОТ ВЪЗРАСТНИ ХОРА ДА СИ ПОЧИВА И ОТ МАЙКИ С ДЕЦА ВРЪЩАЩИ СЕ ОТ УЧИЛИЩЕ И ГРАДИНИ.... А СЪЩАТА ТАЗИ КООПЕРАЦИЯ ИМА 4 МАГАЗИНА ОТ ДОЛУ КОИТО НЕ Й ПРЕЧАТ ЩОТО ЛАПАТ НАЕМИ И ДОЙДОХА ЮНАЦИТЕ ИЗТРЪГНАХА ПЕЙКИТЕ .... НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ДОЙДОХА И ЗАМАЗАХА ДУПКИТЕ В СЪЩОТО ВРЕМЕ ПОНЕЖЕ ХОРАТА СЪЗДАДОХА БРУЖЕНИЕ И СИ ИСКАТ И ТО С ПРАВО ПЕЙКИТЕ ДОЙДОХА ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ОБЩИНАТА С 2 КОЛИ.... ДА ГИ ПИТАШ ЗАЩО... И СЕГА ЩЕ СИ ИГРАЕМ НА КРИЕНИЦА... АМИ ТОВА ПЛОЩАДЧЕ ГО ИМА ОТ СТО ГОДИНИ А ТЕЗИ НОВОДОМЦИ СЕЛЯНДУРИ КАТО ИСКАТ ТИШИНА ИМА ВИЛНИ ЗОНИ.... КМЕТЕ ВРЪЩАЙ ПЕЙКИТЕ И ТО ЗА ТВОЯ СМЕТКА.... ДА ПОПИТАМ КМЕТА АЛЕКСИЕВ ОТ КЪДЕ СЕ СНАБДИ С МАГНОЛИИ КОИТО СА ЗАСАДЕНИ ПРЕД ЛУКСОР....ДАЛИ ЩОТО Е КМЕТ А ПРЕДИ ТОВА БЕШЕ .....НА СЪЩО ЗНАЧИМА ПОЗИЦИЯ.... НИЕ ПРАЩАМЕ ДАНЪЦИ ВИЕ ЩЕ СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА....

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?