49
Следвайте ни

Разкопават ул. „Янко Сакъзов” в "Централен" заради жиците

viber icon

Фирма “Виваком” започва да разкопава тротоара на ул. „Янко Сакъзов” в пресечката с бул. „Руски” в посока запад. На оператора е издадено строително разрешение за премахването на пешеходната настилка срещу внесен депозит. Според правилата, операторите вече са задължени да възстановяват по-голяма площ от тротоара, след като положат кабелите под земята, обясни кметът на район „Централен” Георги Стаменов. Минималната ширина, посочена в строителното разрешение, е 1,50 метра. Тротоарите  в централната градска част са 1,5-2 метра, така че ще се възстановяват изцяло.

В района е направена проверка и са описани всички места, където има висящи кабели. Издадени и са влезли в сила заповеди за премахване на въздушните проводници. Според Стаменов, на много от улиците кабелите са свалени под земята. „Администрацията не налага глоби на неизрядните фирми, но следим дали в близкото време ще предприемат действия”, каза районният кмет.

Още един оператор е подал вчера заявление за преместване на мрежата на ул. „Христо Г. Данов” в участъка между „Бетховен” и „Руски”.

Преди да започнат уличните ремонти, от кметството уведомяват операторите, за да се включат във свои съоръжения, ако имат нужда. Но въпреки това, неведнъж се случва да разкопават чисто нов тротоар или пътна настилка. Обикновено причината е да се захрани новопостроеният обект с тръби и кабели.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Ставри Иванов

Ставри Иванов

05.10.2021 | 09:00

Това не е кмет. Това е позор. Градът е просто едно строшено и задръстено от трафик сметище

Отговори
2 0
Кмет-сливи за смет

Кмет-сливи за смет

04.10.2021 | 15:37

Да каже кога попита живащите на ул Загоре дали искат спортно съоръжение прид вратата си, защо е сложено по средата на пътечката и защо няма обезопасителна гумена настилка? Колко пари прибра фирмичката и дали му е приближена? А къде е пързалката от другата страна до игрището и защо люлката и клатушката са в такова състояние-имаше табела, че са кобственост на общината. И накрая-КОГА паркът на цялата тази територия ще се поддържа във вид, подобен на този на ул Капитан Райчо?

Отговори
2 0
закони

закони

04.10.2021 | 13:17

Защо Виваком до сега не е спазвала закона и кабелите й висят над улиците? Това не е само в район Централен, а във всички райони! Кога кметовете на райони и градската управа ще вземат мерки? Или законите пак се спазват само от някои, а други са с привилегии?

Отговори
4 0
локо

локо

04.10.2021 | 12:48

ТИ СИ НАЙ СЛАБИЯ КМЕТ В ПЛОВДИВ.САМО ЗА ПРИМЕР ЩЕ ТИ ДАМ ТВОЯ КОЛЕГА ОТ ТРАКИЯ,МОЖЕ САМО ДА МУ ЗАВИЖДАШ

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?