Разкопават колелата на Централна гара и панаира

През пролетта прокарваха водопровод, сега ще затварят пътя заради газа

Шок и ужас очаква изнервените шофьори, защото за втори път ще се разкопава колелото на Централната жп гара. През пролетта бул. „Руски" и „Христо Ботев" бяха затворени заради полагане на нов водопровод. Сега настилката отново ще се разбива заради газификация.

Ремонтните работи ще се обсъждат в общината утре, като на срещата са поканени представителите на „Ситигаз", В и К - ЕООД и ЕVN, съобщи вчера зам.-кметът по обществения ред и сигурност Русе Панчев. Датата за затварянето на кръстовището на Централната гара ще се определи, след като „Ситигаз" съгласуват проекта с КАТ. Засега общината е уведомена, че ще се прокопава по ул. „Кавала", покрай бившия магазин „Перла" и през колелото на гарата към Първа градска болница и училище „Антим I" на бул. „Васил Априлов". На колелото щели да работят в почивни дни.

Газ ще прокарват и на бул. „България" от „Победа" до кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител". Графикът и тук не е уточнен. Хаосът е пълен, защото една от отсечките е затворена повече от един месец и там вече са положени водопроводни тръби. Самата реконструкция е под въпрос заради обжалването на конкурса. Има слабости в организацията, призна Руси Панчев, запитан защо няма синхрон в работата на изпълнителите. Средната линия не играе добре и не можахме да вкараме гол, пошегува се Панчев и сериозно допълни: „Някой не си е свършил работата, нека да изследваме този въпрос и тогава да кажем кой е довел до тези екстрени ситуации".

Във В и К ЕООД имат план за прокарване на тръби с дължина над 9 километра. Парите са от кредита и ако пуснем тази фирма на „България", тя ще разкопае целия булевард, коментира зам.-кметът. Стремежът ни е на срещата в сряда да направим цялостна картина за предстоящите ремонти, допълни той.

Междувременно стана ясно, че 1,2 милиона лева са нужни за възстановяването на пътната настилка на бул. „България" в отсечката между „Победа" и „Васил Априлов". Ще запечатаме този участък и ще пуснем движението, заяви кметът Славчо Атанасов. Общината ще обявява поръчка за избор на изпълнител въпреки подадената жалба и заведеното дело в съда.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
aman

aman

28.10.2009 | 07:09

Абе нямате срам малоумници такива.Тотално блокирахте градът.Това е най-некадърното управление ,което е имал Пловдив.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?