1553
Следвайте ни

Разкопан тротоар тормози пловдивчани СНИМКИ

viber icon

Разкопани тротоари пред домовете на пловдивчани принудиха граждани да възстановят плочките до входните врати на дворовете си по собствена инициатива. Това се случва в Съдийския квартал, район „Централен“, след като се наложило работници да копаят по неизвестни на гражданите причини.

 

Във връзка с дейността било изкоренено дори дървото пред кооперацията, пред която тротоарът все още не е напълно завършен след разкопаването. В момента благодарение на усилията на една от живущите на адреса дами е осигурен достъп с плочки, колкото да не минава.

Жената използвала един от последните топли уикенди на септември, за да подреди изкъртените плочки, така че когато завалят дъждовете да не се нанася кал.

 

Граждани обаче недоумяват защо след ремонтите тротоарът е оставен в такова положение. Те посочват, че по-надолу по улицата им също се е копало, но веднага след завършване на задачата всичко е било подредено още в същия ден. Освен това непонятно за тях остава как дървото е било изкоренено по бързата процедура, а когато се обаждат в ОП „Паркове и градини“ им коства неимоверни усилия да уговорят подрязване на клоните.

След изкореняването дървото било оставено настрани, което допълнително подразнило живеещите. Възмущението им провокирало навременна намеса и веднага от Общината изпратили екип, който да го прибере, така че да не стои на тротоара. За плочките обаче никой не се намесил и до сега. Затова гражданката проявила самоинициатива, тъй като въпросът я засяга пряко.

За да не си навлече неприятности и да отнесе глоба заради намесата си пловдивчанката предпочете да остане анонимна. Поради тази причина от „Марица“ решихме да не споменаваме адреса.

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ivan zavet80g albe11g.,

Ivan zavet80g albe11g.,

25.09.2021 | 16:40

Aree b1b 4er pipe 4alga.,‍☠️‍☠️️‍♥️♣️⤵️♨️㊙️♨️㊙️✍️✌️✌️✌️☘️❄️⛈️⛈️️⚡☔️️️️️

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?