Следвайте ни

Разкол в протеста между превозвачите в Пловдив

viber icon

Петко Ангелов, собственик на фирма “ Автобусни превози - Пловдив” , заяви несъгласието с група таксиметрови фирми, които искат оставка на шефа на ОП “Организация и контрол на транспорта” Пламен Вълков.

”Инж. Вълков работи добре”, категоричен е Петко Ангелов. Камарата на автобусните превозвачи, на която той е председател, твърдо застава зад общинския шеф.

Петко Ангелов

”Нямаме нищо общо с исканията с таксиметровите шофьори, те присвояват нашия протест, който ще проведем на 10 септември, ако до тази дата не бъдат удовлетворени нашите искания”, каза Ангелов.

Превозвачите , които обслужват 29 автобусни линии в Пловдив, искат общината да им плаща според европейския регламент. Шефът на фирма "Хеброс бус" инж. Веселин Дошков дава пример, при 1,90 лева за един километър пробег - фиксирана цена в договора с общината за големите автобуси, от градския бюджет се плащат 1,50 лева. 

"Не се издържа, защото сме принудени да покриваме загубите за наша сметка. Само за юли загубите са 264 000 лева", посочи инж. Дошков.

Пламен Вълков увери, че се подготвя  анализ, след което ще се вземе решение. Фирмите получават годишно 7 млн. лева от общината и се надяват на още 1, 5 милиона. Заплащането по европейския регламент ще стане факт след въвеждането на новата електронна система в градския транспорт.  Предишната трябваше да заработи през февруари 2016 г.  и струва 20 млн. лева. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Оставка

Оставка

31.08.2021 | 14:17

Значи искат плащане според Европейския регламент. А европейски транспорт кога ще има? Когато рейсовете станат европейски,тогава ще искате и пари. Никакви субсидии! За тези мръсни,миризливи рейсове не трябва и стотинка да получите алчни з адници! И Зико и вие вървете на м айната си! Пловдив трябва да има транспорт,но не обслужван от частници.

Отговори
8 0
Петър

Петър

31.08.2021 | 14:12

Да си ходят като не им харесва. Защо се бият за линии, като нямат печалба. Лъжат !!!!

Отговори
5 0
Байгън

Байгън

31.08.2021 | 14:00

Бакшишите за какво реват? Искат по 3 лева на км ли да е и по 4 първоначална? Бахти потните, вмирисани мизерници!

Отговори
5 0
благини

благини

31.08.2021 | 13:49

Тъкмо са намерили с кого да "договарят" бонусите, таксижиите се месят! Нали ако сложат друг, ще трябва и с него да се дели....

Отговори
5 0
Пълна пародия

Пълна пародия

31.08.2021 | 13:17

Дайте им не 1.5 милиона, ами още 4 милиона им дайте, да получат и субсидия от държавата, да вземат и помощ 60/40. Да имат да папкат. Нас кучета ни яли. Дебелите момченца да са добре.

Отговори
6 0
Боливууд!

Боливууд!

31.08.2021 | 12:23

Това се очакваше и всичко е по сценария! Единия иска стачка и бие тъпана в медиите! Кмета вика чакайте ще нарушим общественния и терес! Днеска другия вика, няма да стачкуваме ие се р, разберем! Утре кмета, ще им благодари за разбирането и вместо 6мил. ще им даде 5мил.и ще плеснат с ръце и ще се прегърнат! И накрая филма свършва с хепиенд! .

Отговори
7 0
Данте Алигиери

Данте Алигиери

31.08.2021 | 12:14

Анализ всякав, тука оставете! И бързо на крадците милионите от бюджета преведете! Те стачката сега временно ше я отложат и после гомямата пачка в джоба своя и на кмета ще положат!

Отговори
10 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?