Разгонен коч уби овчар

71-годишният овчар Стоил Добрев от пловдивското село Рогош е намерен мъртъв миналата нощ в местността Трънката, след бил нападнат от коча на стадото, което пасял от години. Пастирът бил открит от сина си Добри и кмета на Рогош Георги Георгиев в землището на селото с няколко счупени ребра и множество увреждания по цялото тяло. Според полицаите, които дошли на оглед на местопроизшествието, разкъсните рани са били причинени от рогата на овена. „Той е огромно животно и със сигурност тежи над 80 килограма. В момента животните са в размножителен период и понякога стават изключително агресивни. Нещо е подразнило овена и той е нападнал бай Стоил, коментира кметът на Рогош Георги Георгиев.

Синът на 71-годишния овчар се притеснил, когато видял, че овцете от стадото са се прибрали сами около 19.30 часа предната вечер. Добри извикал веднага селския кмет и двамата няколко часа издирвали в тъмното пастира, преди да го открият мъртъв малко след полунощ, Най-вероятно овенът ще бъде заклан.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
непознат

непознат

24.10.2009 | 12:17

Бог да го прости човека. Мъченик, загинал трудейки се за къшей хляб. А защо да бъде заклан коча ? Това не ми се вижда да е верно решение.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?