Раздор! Реформаторите се озъбиха на Гърневски и ГЕРБ

Скандал избухна между партиите от Реформаторския блок в Пловдив и Спас Гърневски три часа преди обявения за 18.00 часа  митинг-концерт на десните под надслов „Не на комунистическата реставрация. Не на олигархичното управление”.

За  инициатори на събитието само преди ден бяха обявени СДС, ДСБ, Движение България на гражданите, Обединените земеделци, гражданско сдружение „Разум”, Съюз на репресираните и ГЕРБ.

На концерта, който ще се проведе на площад „Стефан Стамболов”, пловдивчани ще чуят иконите на ранната демокрация Васил Найденов и Богдана Карадочева.

Лидерите на ДСБ Пепа Деведжиева, на Синьо Единство Костадин Шанков и Савина Петкова от Движение България на гражданите дадоха извънреден брифинг в 15.00 часа днес  и категорично се разграничиха от мероприятието.

Те излязоха със специална декларация, в която се посочва: „Местните структури на партиите от Реформаторския блок се разграничаваме от използване на имената на партиите ни като съорганизатори в тазвечершното мероприятие.

Считаме, че бившите управляващи от ГЕРБ и техните представители и отделни личности от местен тип като част от статуквото не могат да предложат излизане от дълбоката  икономическа, институционална и морална криза обзела страната. Парламентарно представените партии, както и тези в местния  парламент, са част от  проблема. Това са депутати и общински съветници, които  са в зависимости и икономически кръгове, които гарантират статуквото и задкулисието.

Съществуването на Народното събрание в сегашния си вид на политическо представителство е вредно за България и не трябва да продължи да изпълнява функциите си. Подобно е състоянието и на местния парламент. Подкрепяме продължаващите вече 120 дни протести на демократична България, ние сме за незабавна оставка на правителството на Орешарски и насрочване на извънредни парламентарни избори, ние сме за незабавна оставка на областния управител и неговите заместници", се посочва в декларацията на реформаторите.

 

Никой от нас не е доволен от това, че иминета на нашите партии са използвани и висят по плакатите, което е игра, обида и кражба, каза Костадин Шанков. Синьо единство не фигурира в плакатите, но може би са решили, че не могат да ни „пробият” и затова не са ни сложили, посочи той.

 

Ние сме срещу днешните управляващи, но не подкрепяме замесването на имената ни съвместно с едно друго статукво, коментира и Пепа Деведжиева. ГЕРБ, която иска да ни „присъедини” към себе си, за да покаже по-голяма сила, не се държи като градивна опозиция, а сме свидетели на едни сценки в Народното събрание, които деградират доверието в институцията парламент, каза Деведжиева.

Считаме за особено некоректно замесването на Движение България на гражданите по този начин, превръщането ни в съавтори на мероприятие, за чието провеждане не сме давали съгласие, заяви и Савина Петкова.

 

Това е една непрестанна игра и злоупотреба на ГЕРБ. ГЕРБ са част от олигархията. Нашата идеология е: „Не на комунистите”, но тази борба заедно с ГЕРБ не можем да я водим, каза Деведжиева. Кой е лицето на ГЕРБ- охраната на Тодор Живков, детето на шофьора на Политбюро или министрите от ДС. Крадецът вика дръжте крадеца, допълни Шанков.

На национално ниво е взето решение , че няма да правим нищо съвместно с ГЕРБ, конкретизира лидерът на Синьо единство.

 

Какво отвърна Спас Гърневски на Реформаторите - четете след малко в Marica.bg!!!

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Ахаха!

Ахаха!

17.10.2013 | 15:22

В Сборът от нули и сбор не могат да направят!

Отговори
0 0
Uсас

Uсас

17.10.2013 | 03:25

Пак активираха Спас ! Гнусният тип Гърневски предизвика отврат тази вечер !

Отговори
0 0
Ванко 2

Ванко 2

16.10.2013 | 23:34

Не е зле Марица да побликува стихотворенията на др. Гърневски възпяващи Партията. Каква синя идея, какви пет лева! Голям боклук!

Отговори
0 0
пловдивчанка

пловдивчанка

16.10.2013 | 23:13

Не е за вярване ,че другаря Гърневски е избран за медиатор на синята обидинена кауза. Той толкова често сменя политическита си принадлежност, нагажда се умело към конюнктурата . В ранното му\"творчество \" се възпяват червените знамена, по късно пък предлага опаковането на Альоша в консервена кока-кола бутилка,издигнат за общински съветник от ДСБ, сега пък патерица на ГЕРБ. Пловдив не трябва да допусне хора като този псевдополитик да го представляватл Срамно е ..........

Отговори
0 0
?

?

16.10.2013 | 21:26

Мишки, днес в Пловдив се откри нова детска градина-само вие нямате статия по въпроса. Тази вечер имаше митинг за оставка на правителството-пак само вие нямате статия. Какво трябва да ни говори това ? Че пишете пристрастно ли ?

Отговори
0 0
Съмнително

Съмнително

16.10.2013 | 20:18

За този концерт изобщо не се коментираше преди днешния ден!!! Нито дума, нито ред. Има нещо гнило в обясненията на Гърневски. А както сме се убедили от постъпките му през годините, той не е политик с доказана хигиена на поведението. Поредният номер за уж отритната диалогичност - доста примитивно скалъпено.

Отговори
0 0
nekoi si

nekoi si

16.10.2013 | 18:33

С това си решение РБ окончателно доказва , че е едно механично сборище от типа \"орел , рак и щука\" ... Как да застанат на протеста с/у управлението , като Кунева е в него ?

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?