Следвайте ни

Раздават топъл чай на пенсионери и социално слаби

viber icon

Доброволци разпънаха шатра на Главната пред общината и раздават топъл чай, кроасани и сладкарски изделия на пенсионери и социално слаби. Чаят се прави на място, като за целта будните българи са взели малко котлонче със себе си.

Акцията ще продължи седмица, като понеделник беше първият й ден. Възможно е да продължи и по-дълго, ако им бъде удължено разрешителното, уточняват организаторите от Съюз на Българите „Национално единство“. По думите им заради лошото време в понеделник са раздали топла закуска само на 10 души.

Поставена е и кутия за дарения, защото кампанията е самофинансираща се, т.е. разчита както на първоначален капитал от страна на  Съюз на Българите „Национално единство“, така и на дарения. Гражданите, които са отделили от джоба си средства за каузата през първия ден са били по-малко спрямо предходни години. „Сумите са символични 1-2 лв., но важното е да подпомогнем нуждаещите се“, казват доброволците.

Такава помощ доброволците раздават от години. Единствено през 2020 г. не дойдоха в Пловдив.  Акцията е под надслов "Зимна помощ за Българските пенсионери и социално слаби". Те са категорични, че не могат да нахранят всички нуждаещи се, но с инициативата искат поне да разведрят сивото ежедневие на нуждаещите си, както и да им окажат внимание и уважение. 

Снимки: Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

мимо

мимо

11.01.2021 | 20:55

УТРЕ СЪМ ПРИ ВАС,ДА ПИЯ ЧАЙЙ

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?