Следвайте ни

Разчистват терена за мега комплекса до "Лаута" СНИМКИ

viber icon

Започва строителството на най-големия жилищен комплекс в Пловдив край парк "Лаута". Техника и работници вече разчистват терена, видя репортер на "Марица".

Работата на обекта стартира днес още в 7,10  часа,  като голяма част от пространството между бул. "Освобождение" и новото разширение на парк "Лаута" вече е почистено от бурените. На мястото ще се издигне един от най-големите жилищни комплекси в България, както "Марица" първа писа. 

Той ще се състои от 60 сгради, с разгърнатата застроена площ от общо 355 000 кв.м. Ще се строи на два етапа в продължение на 6 години.

„RеsidеntiаlPаrkPlоvdiv“  ще прилича на своеобразен „град в града“. Планиран е между бул. "Ocвoбoждeниe" - oт кръcтoвищeтo му c ул. „Княз Бoриc Първи", дo ул. "Пeньo Пeнeв" в район „Тракия“.

Модерната визия на мини градчето е разработка на екипа на RT consult, на арх. Радо Тодоров. Зад инвестицията стои водеща компания - новатори в създаването на концепции за затворени комплекси и ваканционни селища в столицата и по черноморските ни курорти.

В „Rеsidеntiаl Pаrk Plоvdiv“ жилищната среда ще се допълва от открит търговски център с магазини, ресторанти, заведения за бързо хранене, кафенета, сладкарници и банков клон. В обслужващите зони ще има детска градина, спортна зона за различни видове спорт, дори водни пространства с паркова зона, плюс обществени сгради със смесена функция. Множество подземни паркинги  ще улесняват бъдещите обитатели. 

Теренът с площ 53 978 кв. м е собственост на "Ес Джи Инвест-1" ЕАД, свързано с бившия кмет на Раковски Иван Антонов.

Пред "Марица" преди време той отказа да коментира дали инвестицията е свързана с петролния бос Георги Самуилов. Справка в ДАКСИ сочи, че Антонов е участвал в управлението на "Инса Ойл Холдинг" АД, макар в момента да не заема никаква длъжност там. 

 

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Зико е от ГЕРБ все пак

Зико е от ГЕРБ все пак

09.05.2021 | 17:00

Работа, работа, работа! Кинти, кинти, кинти за ГЕРБ като за последно. Те морето бетонираха, та малкото останали поляни в Пловдив няма да бетонират... Добре че им се вижда края на тези разбойници...

Отговори
1 1
Католи

Католи

08.05.2021 | 15:40

То да дадеш проект на едно такова село е лесно. Не е трудно да го започнеш - трябва ти само багер, няколко лопати, въже, бутилка шампанско от 2 лв. и група зяпачи в костюми. Трудната работа е да се завърши, че да не остане като много паметници на строителството и купилите "на далавера" сиреч "на зелено" да се чудят как да си завършват блокчето, че той филма е игран от не един и двама с кредити за по много милиони за авангардни сгради или комплекси. Взеха парите, фалираха фирмите и после друг да се оправя.

Отговори
8 1
НЯмам Думи

НЯмам Думи

08.05.2021 | 12:47

Супер, честито да ни е на пловдивчани....поредното ГЕТО, поредните блокове и кооперации в най-замърсения град в Европа. Парк Лаута от място за разхождане и релакс ще стане място за бутане и разминаване в търпаната. БРАВО. Застройте и последната полянка и местенце в този град.

Отговори
23 3
Арх

Арх

08.05.2021 | 12:29

А що се отнася до 60-те абсолютно еднакви сгради, това е направено не от желание да се получи нещо по-добро, а за да се спести от проектирането и да се улесни строителството. Човешките мравуняци в Китай се строят на същия принцип. За тези, които си купят жилище не за да вложат едни пари, а за да живеят в него обаче, ще бъде трудно да не си бъркат блока, всеки път, когато се прибират.

Отговори
16 3
Арх

Арх

08.05.2021 | 12:22

Не комплекс до Лаута, а част от съществуващия комплекс Тракия, който в някаква степен също е до Лаута.

Отговори
3 1
Според мен

Според мен

08.05.2021 | 11:31

Това да се строят по този начин микро-квартали, е изключително добра идея. Всичко е с една визия, няма някакви коренно различни по стил и цвят сгради, долепени една до друга, което за съжаление се превръща в тенденция напоследък. Иначе конкретния проект изглежда сполучлив, даже като се построи може да ида на оглед. Дано само са помислили за обезпечеане с парко места, но май се вижда от изображението, че има подземен такъв, така че явно ще е добре.

Отговори
5 11
Верно ли

Верно ли

08.05.2021 | 12:50

Кое ще му е добрето на поредното ГЕТО

Отговори
13 4
Верно ли

Верно ли

08.05.2021 | 12:53

Кое му е ДОБРЕТО на поредното ГЕТО

Отговори
7 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?