46

Разчистват на пожар опасни бетонни късове в Карловския надлез

Областният управител поиска авариен ремонт на съоръжението

Предстои спешно премахване на падащите бетонни късове над жп линията между гарите „Филипово“ и Скутаре

Падащи бетонови късове и мазилка върху релсите, надвиснали кабели с високо напрежение и цялостно недобро състояние на надлеза на Карловско шосе в Пловдив. Това констатира областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев, който днес заедно с експерти от администрацията извърши инспекция на жп линия под надлеза по сигнал на директора на "Железопътна секция - Пловдив".

„По това трасе ежедневно преминават десетки пътнически и товарни влакове и има риск падащите късове да ги засегнат. Това застрашава живота и здравето на пътниците и машинистите, както и целостта на жп инфраструктура“, заяви  д-р Зюмбилев. Той призова Община Пловдив, която собственик на съоръжението,  да предприеме незабавни действия за обрушване на компрометирания бетон и мазилка в зоната на жп линията и за укрепване на висящите елкабели. Според него е наложителен цялостен ремонт на пътното съоръжение, какъвто не е правен от неговото построяване през 60-те години на миналия век.

 „Изпратили сме две писма до кмета на Пловдив Здравко Димитров с това искане, но няма отговор. Разговарях с ресорния заместник-кмет Пламен Райчев, който ме увери, че ще предприемат незабавно обезопасяване на участъка, но общината не разполагала със средства за цялостна реконструкция на надлеза“,  коментира още областният управител.

Областна администрация – Пловдив ще окаже съдействие при извършване на необходимите действия за обезопасяване и ремонт на пътното съоръжение.

Оцени новината

Оцени новината
4.8/5 от 5 оценки
4.8/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Мама ти!

Мама ти!

09.10.2023 | 17:24

Абе,карай да върви важно е хотелите да работят!

Отговори
3 1
Да ви го…!

Да ви го…!

09.10.2023 | 17:22

Гледайте само някое парче бетон да не ви падне на тъпите глави ,че като ви гледам как позирате пред медиите всичко е само рекламна пропаганда!Ще минат и ще заминат тези избори и други ще дойдат и всичко ще си е същото!Само кражби и изхарчени стотици милиони и нищо не свършено!Разпада и в Пловдив и в държавата е тотален!След някоя друга година града ще бъде блокиран по всички посоки!Няма да има обществен транспорт и всички ще станем заложници на вашата некадърност ,брутална корупция и нищо правене през последните 30-35 години!

Отговори
4 0
Диди

Диди

09.10.2023 | 15:47

БДЖ подиграва ли се с Пловдив. След поразиите който направиха в Южен, сега да затваряме и карловския надлез за години.

Отговори
4 0
Уффф

Уффф

09.10.2023 | 15:04

защо у нас се прави нещо само в предизборно време?!?!?! Оня ден гледам нова маркировка на пътя, а последните 4 години беше без!!!

Отговори
4 0
...

...

09.10.2023 | 14:46

На ваш номер - наш номер! Сега като реакция на общината освен да затворят карловския надлез, защото явно е опасен за влаковете и неподдържан от общината.

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?