Следвайте ни

Разчистват балите боклуци от Рогошко шосе до дни СНИМКИ

viber icon

„Европейска рециклираща група” ООД е наела под наем базата на „Ангел Стоилов -96” , за да рециклира т.нар биг бегове. Торбите са събирани от цяла Европа и идеята била да се преработват до гранула в инсталация на рециклиращата фирма, намираща се в едно от халетата.

Фирмата е работила само два месеца и поради множество сигнали от съседи спряла производството, разказаха запознати със случая еколози.   

От фирма „Ангел Стоилов-96”  категорично отрекоха да имат нещо общо с рециклирането. Оттам уточниха, че рециклиращата фирма е била под наем в базата им на Рогошко шосе.

„Европейска рециклираща група” няма да работи там, тя напуска наетата под наем база, като до дни ще разчисти площадката и ще остави имота в същото състояние, в което го е наела, бе единственото , което от „Ангел Стоилов-96” коментираха.  

Според запознати струпаните на Рогошко шосе биг бегове не са отпадъци, а суровина, за която рециклиращата фирма не е плащала, за да отърве някой, а  е закупувала, за да я преработи и тя отново да бъде използвана.

Днес укип на „Марица”  откри на площ от близо 5 дка струпани бали с найлонови чували. По тях се виждаха надписи на различни езици.

Отпадъкът се намираше в база на фирма „Ангел Стоилов-96” на Рогошко шосе, която е отдадена под наем на „Европейска рециклираща група” ООД.  Служителките на рециклиращата отказаха коментар по случая. Обещаха да свържат екипа ни с управителя на фирмата.   

 

Снимки: Атанас Кънев

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?