Следвайте ни

Разчистиха незаконното тържище до Четвъртък пазара

viber icon

Незаконното тържище до Четвъртък пазара, където баби и дядовци продаваха на тротоара без да плащат никакви такси, от няколко дни вече не съществува.

Преди това в продължение на 4 години ОП „Общински пазари” опита безуспешно да го вкара в някакви законови рамки.

Продавачите от Четвъртък пазара пък негодуваха, че плащат наем на сергии, а на метри от тях се предлага стока от хора, които не плащат и стотинка за това. И наричаха мястото „щайга пазар”. 

„Премахнахме незаконното тържище с много усилия и координиране на няколко служби – нашето предприятие, хора от районното кметство и общинска полиция”, каза директорът на „Общински пазари” Запрян Тодоров.

Проверките и глобите са били през целия ден. Хората, които продаваха на щайга пазара се оплакваха, че не могат да плащат наем за сергии. Много от тях предлагаха само ограничен брой стоки.

Заради това Запрян Тодоров първо им предложил двама-трима пенсионери да си делят наема за една сергия.

„Падаха им се по 3 лева на ден. Стояха няколко дни и се махнаха. Не можем да ги пуснем съвсем без такси да продават”, казва той. 

Редовните търговци от пазара отчитат, че сега трудно може да се намерят лозови листа за сърми, селски яйца и други типични за щайга пазара стоки.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Антилевак

Антилевак

13.11.2020 | 04:47

Първо оставят хората да мизерстват с някакви смешни пенсии, и когато същите тези хора, вместо да избесят всички ояли се с власт гьонсурати, се опитват самостоятелно да оцелеят, същата тази власт им го забранява. Тъпите изроди не могат да осъзнаят, че българинът може и като цяло да има робска психика, но всичко си има граници и ще дойде ден, когато ще си платят за всичко.

Отговори
0 0
Тони

Тони

12.11.2020 | 21:21

Това бяха последните мохикани, продавачи на стоки собствено производство. Вътре в пазара е Показен магазин, хората влезнат поогледат, се и няма накъде купят в торбичката два домата и две краставици. Така се ликвидира дребния производител, а сега яжте гумени домати. Същото стана и с животновъдството.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?