2374
Следвайте ни

Разчистиха натрупаните от вехтошар боклуци по тротоара

viber icon

Разчистиха натрупаните от вехтошар боклуци по тротоар в Пловдив след сигнал до "Марица".

Пловдивчанинът, живеещ на ул. "Златю Бояджиев", за ужас на съседите си беше натрупал целия тротоар пред къщата си с кашони, пластмасови бутилки и куп други отпадъци. По пешеходната част беше оставена една малка пролука за минаване и по този начин той блокираше достъпа на хората до тротоара. Затова повечето пешеходци се принуждаваха да минават по улицата.

Съседите пък живееха в страх от пожар заради купищата складирани кашони. Те се притесняваха и да не плъпне някоя зараза.

От ОП "Чистота" реагираха мигновено на сигнала и още тази сутрин изчистиха боклуците.

 Почистването е извършено със съдействието на кметството в район "Северен" и Общинска полиция. "Проблемът на този адрес е от години. Екипи на "Чистота" се налага периодично да почистват мястото. При подобни случаи се налага координация между общинските институции, тъй като хората, които трупат отпадъците често оказват и съпротива", уточниха от общинското предприятие. В момента "Чистота" подготвя съвместна акция с кметството на "Южен" и полицията за подобно почистване в квартал "Остромила".

Така изглеждаше тротоарът преди да бъде почистен.

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?