Следвайте ни

Районните кметове подхващат уличните дупки в Пловдив

viber icon

Улични ремонти започнаха в Пловдив, след като времето се затопли. След зимата по традиция се отвориха стотици дупки, особено в кварталите, където асфалтът не е сменян от 30-40 години.  

Районните кметове имат одобрени бюджети за ремонти и благоустрояване общо за над 5 млн. лева. Макар сумата и да не стига за всички квартали, част от тези средства ще бъдат вложени в обновяване на улични настилки. 

Пешеходни тротоари с площ 1025 кв. метра  се ремонтират в район „Източен”  на ул. „Братя Свещарови” в участъка между бул. „Източен“ и ул. „Арх. Камен Петков“.

Новата настилка ще се опазва с антипаркинг колчета, за да не спират коли 

Пред гаражите ще бъдат наредени  вибропресовани бетонови блокчета.  За по-голяма безопасност на пешеходците са предвидени  тактилни плочи тип „Стоп“,  разказа кметът на района Иван Стоянов. Всички капаци на  шахтите ще бъдат подменени.

Едновременно се кърпят дупките до кръстовището на Цариградско шосе и бул. „Освобождение”, предстои да се запълнят и на ул. „Радко Димитриев”. 

Кметът на „Централен” Георги Стаменов заяви, че не са спирали с аварийните ремонти и най-фрапиращите ями вече са закърпени. Той обаче счита, че на такива улици като „Съгласие”, където до запълнената дупка се отваря нова, цялостното преасфалтиране излиза по-евтино от кръпките. 

От основен ремонт в центъра се нуждаят десетки улици и тротоари, сред които са ул. „Димчо Дебелянов”, „Бр. Миладинови”, „Стадион”

 „Подготвяме ремонти и чакаме да заработи  асфалтовата база, с която сме сключили договор. Нарочно не сме кърпили улиците  през зимата, за да не хвърляме пари на вятъра, защото се налага пак да правим ремонт на ремонта”, обяснява  кметът на район „Южен” Костадин Язов.  Шофьори се ядосват на изровения асфалт на ул. „Георги Икономов” в близост до „Слънчеви лъчи”.  Кратер дебне непредпазливи водачи на  ул. „Въльо Стефов”, която минава покрай жп линията. През февруари дълбоката яма беше запълнена с камъни, но те  хвърчат настрани, щом мине кола. Дупки се отвориха на бул. „Стефан Стамболов”, до кръстовището на бул. „Никола Вапцаров” и Коматевско шосе, на  бул. „Александър Стамболийски” и „Бр. Бъкстон”, на ул. „Кукуш”. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Кършиака

Кършиака

02.04.2021 | 22:55

Да ,скоро закърпиха ул.Иван Рилски, а Ул.Николай Хайтов ,която я пресича е дупка до дупка.

Отговори
0 0
Кючука

Кючука

01.04.2021 | 09:14

Кратер до кратер! А улица Софийска железопътна?

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?