49

Район „Западен“ с нови пешеходни пътеки

Завърши изграждането на две пешеходни пътеки в „Западен“. Те са изцяло нови и се намират на ключови места в района.

Едната пътека е на булевард „Свобода“, в участъка между бул. „Копривщица“ и ул. „Владивосток“. Тя е точно срещу пресечката на улица „Инженер Стефан Христов Гешов“ и вече осигурява безпрепятствено преминаване на гражданите към големите хранителни магазини на Пещерско шосе. Към нея е изграден и подход от алеята на бул. „Свобода“.

Втората пътека е на бул. „Шести септември“ край Гребната база. Тя осигурява безопасно пресичане на всички, които минават по новоизградената алея на ул. „Рая“. Тази пешеходна пътека е само с маркировка, но преди и след нея ще има изкуствени неравности на пътя, които да ограничат скоростта.

„През последните години инвестираме в безопасността на гражданите. Изградихме няколко повдигнати пешеходни пътеки, поставяме и изкуствени неравности по пътищата, за да ограничим скоростта, тъй като именно бързото шофиране е една от основните причини за инциденти. Искам да благодаря на жителите на района, които често ни съдействат с идеи и  предложения за изграждане на подобни съоръжения. Ще продължим да правим всичко възможно, за да обезпечим сигурността на всички участници в движението“, заяви кметът Димитър Колев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Родител

Родител

09.12.2022 | 15:28

Срещу детска градина Елица колите спират в калта г-н Кмете. Децата ни дишат този прахоляк. Сложете парк колчета. А по бул. Пещерско шосе от светофарите на ул. Рая до светофарите на кв. Прослав виждали ли сте каква мръсотия е ( кал, пясък ) или когато минавате от там си затваряте очите? Ами камионите които излизат на пътното платно натоварени с пръст - те са БЕЗ ПОКРИВАЛО!!! Защото НЯМА КОНТРОЛ. Обръщам се и към репортерите на Марица - пишете повече за този проблем в район Западен.

Отговори
7 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?