Следвайте ни

Район "Южен" си брани Бетонния мост, ето кога са дебатите

viber icon

Запазването на Бетонен мост ще бъде основната тема на дискусията днес, която се организира за район "Южен". Общественото обсъждане на проекта на ОУП за Кючук Париж ще започне в 13.30 часа в сградата на Общинския съвет на ул. "Авкс. Велешки" 20.

Дебатите вчера се водеха от главния архитект на Пловдив Димитър Ахрянов и зам.-кмета арх. Невена Балчева.

В транспортната схема на ОУП  Бетонният мост се запазва като пътна връзка, след като се реконструира. Гражданите обаче се притесняват, че след изграждането на пробива под Централна гара мостът ще бъде съборен, защото височината му не отговоря за  нормативите за скоростна железница, а ново съоръжение няма да се построи. 

От  "Южен" настояват и за разширение на бул. "Ал. Стамболийски", който прилича на малка квартална улица, задръстена от коли. 

За днес, но от 9,30 часа, е насрочено обсъждането на новия  ОУП  за район "Западен", на същото място в Общинския съвет.  Дискусията за бъдещето на  район "Източен" ще се проведе на 28 октомври от 9.30 часа,  за "Тракия" - от 13.30 часа.

Снимки Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?