46
Следвайте ни

Район "Източен" грейна с нови зони за отдих, спорт и игра СНИМКИ

viber icon

Проектите за възстановяване, озеленяване и облагородяване на зони за отдих, изграждане на детски площадки за игра на открито и ремонт на съществуващи съоръжения, попадащи на територията на район "Източен", вече са готови.

„Готови са  четири  обекта  по спечелени  от района  конкурсни проекти  „Чиста околна среда -2021“ към МОСВ И ПУДООС“ каза районния кмет Иван Стоянов.

„Едновременно с подобряване общата визия на града, ние работим и за това децата да изпитат по-голямо  удоволствие  от играта на открито, и бих се радвал спорта и физическата активност  да присъстват повече в ежедневието на децата и младежите“ коментира  районният кмет.

„Напълно новоизградени са две детски площадки. Наложи се да премахнем  старите  и амортизирани съоръжения, които не отговаряха на изискванията за безопасност. На тяхно място бяха поставени нови детски съоражения за игра , изцяло  нови  пейки и цветни лехи“ допълни  г-н Стоянов.

 Едната площадка  се намира  в междублоковото пространство между улиците „ Лев Толстой“,  „Гълъбец“ и „Славянска“ , а  втората между ул. „Искра“ и  „Липник“.

На другите два обекта  - детската  площадка на ул. „Гълъбец“ и фитнеса на открито на ул.“Славянска“ се извърши пълна  реконструкция на настилката  под спортните съоражения. Старите амортизирани и  напълно  неизползваеми настилки бяха заменени от каучукови  ударопоглъщащи плочи.

 

 

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ПиАр

ПиАр

26.10.2021 | 13:25

Още 100 снимки на две въртележки и една пързалка че тия са малко

Отговори
1 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?