71

Район „Централен“: В събота изтича срокът за вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Район „Централен“ информира жителите, че крайният срок за подаване на заявления за вписване в избирателния списък по настоящ адрес в предстоящите избори за общински съветници и за кметове е 14.10.2023 г.

Администрацията на район „Централен“, отдел „ГРАО“ ще приема заявления на 14.10.2023г. /събота/ с работно време от 08:30 ч. до 17:15 ч.

Ако през последните 6 месеца преди изборния ден /до 28.04- 2023 г./ избирателят има настоящ адрес в съответното населено място /извършена по надлежния ред адресна регистрация, отразена в НБД “Население”/, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес, не по-късно от 14 дни преди изборния ден. Искането се прави писмено до кмета на общината, на района или чрез електронно заявление през интернет страницата на ГД “ГРАО”: https://regna.grao.bg/.

Гражданите могат да изтеглят заявление по образец Приложение № 13-МИ от страницата на Централна Избирателна Комисия:

https://www.cik.bg/bg/mestni_izbori_2023/documents, както и да го подадат, като електронна услуга чрез сайта на Район „Централен“, „Административни услуги избори“: https://plovdivcentral.org/elektronni-uslugi/

ВАЖНО: Българските граждани трябва да имат:

  • и постоянен, и настоящ адрес на територията на общината, в която ще гласуват или:
  • постоянен адрес на територията на общината, в която ще гласуват, и настоящ адрес на територията на друга община в Република България или:
  • към дата 28.04.2023 г. да имат настоящ адрес на територията на общината, в която ще гласуват, и постоянен адрес на територията на друга община в Република България. В този случай, за да бъде допуснат да гласува, избирателят трябва да е поискал до 14.10.2023 г. пред съответната общинска администрация по настоящ адрес, вписване в избирателния списък по настоящ адрес.

Избирателите могат да проверят адреса на избирателната си секция по следните начини:

  • През Интернет на адрес https://www.grao.bg/elections/.
  • Чрез стационарен или мобилен телефон. Избира се 0800 1 4726 безплатно за цялата страна.

 

ВАЖНО: Гражданите, подали заявление за гласуване по настоящ адрес, могат да направят справка за адреса на избирателната секция в данните от окончателните избирателни списъци за гласуване след 17.10.2023 г.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?