Следвайте ни

Райкметът Колев за казуса в "Смирненски": Ще проверим документацията, ако е изрядна - няма как строежът да се спре

viber icon

"Ще проверим документацията за строежа. Ако всичко е изрядно - няма как да го спрем. Това е частен терен от над 10 години". Това каза пред "Марица" кметът на "Западен" Димитър Колев във връзка с бунта на жители срещу застрояване на тревна площ в пространството между улиците "Юндола" и "Ручей" в квартал "Смирненски".

Той коментира, че е разбрал от полицията за възникналия казус. До момента не е потърсен от недоволните граждани. 

"Земята там е била върната на собственици през 90-те години. За съжаление хората, които са си я придобили, не са предприемали нищо във времето - не са я оградили или някакви подобни действия. Сега живущите там са останали с убеждението, че теренът е градинка, а няма пейки, няма нищо, само няколко дръвчета. Ще им обясня на хората, ако дойдат при нас в кметството", каза Колев.

Райкметът коментира още, че в крайна сметка няма как да спре строежа, ако всичко е изрядно. "На какво основание? Това е частен имот. Не мога да предприема нищо, ако няма нарушение. Все пак си има закони. Ще направим проверка по документацията. Ако не установим пропуски, за съжаление няма какво да направим", подчерта Димитър Колев. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Активист гражданин на село ражданин

Активист гражданин на село ражданин

14.05.2021 | 19:37

Ще им направим общественна тоалетна да си пикаят на късмета

Отговори
0 1
Асенчо Върти Дупев

Асенчо Върти Дупев

14.05.2021 | 19:32

Зут мут ще ги спрем

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?