Следвайте ни

Ето кога отваря врати първата кула за паркиране в Пловдив

viber icon

Костадин Щерев и неговият бизнес партньор Димитър Иванов откриват на 10 януари в 12 часа на Сточна гара първата в страната, а и в Югоизточна Европа, кула за паркиране, за което Marica.bg писа преди всички. 

„През 2012 година при едно от посещенията ми като рали състезател в Япония видях модулен паркинг и как на 40 квадратни метра паркират 100 автомобила. Оттогава тръгнах по пътя да реализирам подобно съоръжение у нас. Срещнах трудности с изготвяне на документацията и разбрах, че няма да може да бъде изцяло български проект. Затова миналата година решихме да ползваме японския и американски опит“, споделя Костадин Щерев.

Той коментира, че заедно с Димитър Иванов са се спрели на модела „пъзел“, който е изключително подходящ за градовете, в които има проблеми с презастрояването и липсват места за автомобилите. Модерното съоръжение спестява време за паркиране, защитава машините от метеорологични условия, не вреди на околната среда и улеснява хората в динамичното ежедневие.

„Само за 10 секунди може да се паркира в „пъзела“, който автоматично преценя на кое ниво да постави автомобила и по този начин няма забавяне. Съоръжението е безшумно, а консумацията на електроенергия е едва 3 KW”, казва Костадин Щерев. Модулният паркинг на Сточна гара е разположен на площ от 42 кв. м и е на 7 нива. На него могат да паркират 15 автомобила и ще работи денонощно под 24-часово видеонаблюдение. Съоръжението спестява огромно пространство и може да бъде изградено на калкан, под кооперации и на презастроени терени.

„Решихме да изградим първия паркинг в родния ни и любим Пловдив и да дадем старт за изграждането на този тип модулни съоръжения в страната“, допълни рали шампионът. Той е уверен, че този тип системи са бъдещето за динамично развиващите се градове.

Поканени са представители на държавната и местна администрация. Рали шампионът Костадин Щерев и управителят на фирмата Димитър Иванов ще демонстрират възможностите на съвременното съоръжение.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?