Следвайте ни

Райкметове палят елхите в кварталите

Коледни елхи, но по-малки от тази пред общината, са украсени с играчки и гирлянди във всичките шест квартала, за да създават празничното настроение в града. Районните кметове по традиция ще дадат старт на празненствата, като включат приказните им светлини. 

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров ще запали символично лампичките на празничната елха днес от 17.30 часа в парк „2019” - най-новата зелена зона на бул. „Освобождение” до жилищен комплекс „Елит”. В първия ден от богатата двудневна програма ще се включат близо 100 деца от детските градини в района, комитет „Родолюбие”, фолклорен ансамбъл „Тракия”, съобщиха вчера от кметството. На следващия ден пред елхата ще има концерт, в който ще участват Едит Унжиян и Георги Зайков от MixMe, а диджей Скил /Skill/ ще се погрижи за празничното парти. През двата дни ще има детски работилници, вкусни и ароматни изкушения, много музика и настроение.

В "Северен" дръвчето, което по традиция се кичи на колелото на панаира, ще грейне в светлини днес от 18 часа, а кметът на района Стоян Алексиев ще се включи в празника, за който е подготвена концертна програма и томбола с много награди.

Кметът на "Източен" Иван Стоянов също се е погрижил за елхата, украсена в парк "Каменица". Той ще запали светлините утре в 18 часа, ще има и празничен концерт. По негово нареждане от парка се премахват временните обекти като павилион за кафе и закуски, както и клатушките, които имат разрешение за наем. Парковете са предназначени за отдих и трябва да има повече място за игра, обясни Стоянов.

Идеята му е всички временни търговски обекти да бъдат еднакви, за да се спазва стилът в градския дизайн.

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?