Следвайте ни

Радев: Храмът не е само камък и стенописи, а и духовен мир

viber icon

Храмът не е само камък и стенописи, а и духовен мир. Това заяви президентът Румен Радев по време на честванията на 150 годишнина на храм "Света Троица" в Труд. По думите му празникът бил повод не само за тържество, но и за гордост. Причината- дълголетието на българската ни идентичност.

"Век и половина ни делят от онова време, в което нашите предци са изградили своя храм. Поколенията след тях са успели да го запазят. Храмът е бил опожаряван, но отново изграждан и възстановяван, за да може днес да чуем камбанният звън, символ на съхраненото достойнство на рода, защото в Труд винаги е имало достойни хора. Камбанният звън е символ на силата на православната вяра, и тържеството на непреклонния български дух“, заяви Радев.

По думите му отсяването на важното и паметта се превръщат в бича на нашето съвремие, а сигурният брод към автентичните ценности и съхраняването на идентичността бил вярата.


Вижте какво още каза държавният глава на България?

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ами

Ами

16.06.2019 | 17:21

Зелената тиква как постоянно обикаля храмовете?

Отговори
0 1
всички куманизи много вярващи станаха

всички куманизи много вярващи станаха

16.06.2019 | 14:08

Доживяхме зелен чорап да говори за храмове... дървеното жюлязо

Отговори
2 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?