1939

"Рада Киркович" се руши, местят сираците в общински апартамент

Двуетажната пристройка на Дома за деца „Рада Киркович” е негодна за живеене и шестимата настанени сираци се преместват в тристайно общинско жилище на ул. „Братя Шкорпил”, блок 1103, в район „Южен”.  

„Младежите са навършили пълнолетие, но нямат семейства, затова Община Пловдив оказва подкрепа чрез социална услуга „Наблюдавано жилище”, докато се стабилизират и имат възможност сами да плащат наем. Апартаментът е ремонтиран от „Жилфонд”, а разходите ще се плащат от бюджета”, обясни зам.-кметът по социална политика Георги Титюков. Сираците могат да ползват услугата максимум две години.

Общинският съвет ще разглежда на сесията предложението за преместването на  „Наблюдавано жилище”. В доклада е посочено, че при технически оглед на двуетажната сграда на ул. „Димитър Цонев” 11, до Четвъртък пазара, са констатирани сериозни проблеми. В резултат на слягане на терена се получи пропукване на фуга, която свързва пристройката с основната сграда, цепнатината се увеличава, от фасадата пада мазилка. Неведнъж са правени ремонти, но те не дадоха резултат, каза зам.-кметът.

Според становището на експерти налице са предпоставки за увреждане на конструкция, а състоянието на сградата застрашава живота и здравето на обитателите й.

Преди години сираците, навършили 18 години, се изправяха пред огромен проблем - те трябваше да напуснат дома, в който живееха, и оставаха без покрив над главата си и без доходи. Затова е взето решение пълнолетните временно да ползват общински центрове за живеене.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?