46

Работници се борят с джунглата по река Марица

Специализираният екип на „Градини и паркове” се опитва да се пребори с джунглата, затлачила коритото на Марица.  Работниците окосяват избуялата отново трева, а трактор с мулчер реже храстите. Между Пешеходния мост и моста на Панаира коритото вече е разчистено. 

Общинското предприятие не разполага с техника, за да отреже дърветата, пораснали дори в средата на реката. В Община Пловдив тече процедура по обществена поръчка за обследване и проектиране на почистването на реката. Едновременно кметът Здравко Димитров търси вариант за финансиране от държавната Комисия за предотвратяване на последствията от аварии и бедствия. 

През миналата година градоначалникът на Пловдив беше обявил обществена поръчка за избор на изпълнител, който за 6 млн. лева щеше да премахне растителността в реката. Поръчката обаче беше спряна под натиск на опозицията, която изтъкна мотив, че най-напред трябва да има проект. Сега цената на почистването на Марица ще е двойна. 

Снимки от Наташа Манева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
НАЙ-ПОСЛЕ

НАЙ-ПОСЛЕ

26.09.2022 | 17:05

Нещо, което от преди години трябваше да бъде свършено, но нека цената е коректна. Да не се наливат пак пари в джобовете на определени фирми.

Отговори
2 0
ХХЛ

ХХЛ

26.09.2022 | 15:00

Какво излиза от вашия коментар, че цената ще бъде двойна - била 6 млн.лв. - това значи ли, че трябват 12 млн.лв. Вие журналистите можете ли да смятате или важното е да се подмажете на управляващите.

Отговори
3 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?