Следвайте ни

Работници без каски докараха глоба на строителна фирма

viber icon

Глоба в размер на 1500 лв. ще трябва да плати строителна фирма, допуснала работниците ѝ да са на обект без каски. Това решиха на свое заседание магистратите от Административния съд в Пловдив. 

На 11 юни миналата година била извършена проверка на строителен обект на бул.“Цар Симеон“ в Пловдив.  Представителите на Инспекцията по труда установили, че на място има работници без предпазни каски. Издали предписание да не се допуска подобно нарушение и си тръгнали. 

На 14 октомври отново била извършена проверка от инспекторите. Те не установили промяна – работниците отново били на площадката без каски. Съставили акт на фирмата на стойност 1500 лв. 

Собственикът на строителната фирма твърди, че  в момента на проверката работниците почивали, а не извършвали дейност. Бетонът вече бил излят, още пресен и затова работниците седели отстрани и почивали. 

Проверяващите инспектори видяли, че  се подготвя арматура и че бетонът действително бил излят. Но това било без значение, защото е факт, че на строителната площадка имало работници без каски. , които били без предпазни средства. 

Актът е обжалван пред Районния съд в Пловдив, след което и пред Административния, както решението е фирмата да плати 1500 лв. за нарушението. 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?