Следвайте ни

Работилница за мартеници в Етнографския, раздават подаръци за всички

viber icon

Предстои третият уикенд от „Месец на децата в музеите на Пловдив“, през който Регионален етнографски музей – Пловдив ще се подготви за предстоящия празник на 1 март – Баба Марта.

На 20 и 21 февруари 2021 г. музеят организира работилница за мартеници и всяко дете, което го посети ще може да си изработи мартеничка.

Освен това децата могат да се включат и в другите забавните занимания, подготвени от музейния педагог, които са: играта „Открий експоната“, изключително интересна както за малките посетители, така и за техните родители; интересни кръстословици на теми „Коледни празници“, „Пролетни празници“ и такива, свързани с постоянната експозиция; различни работни листи на етнографска тематика; носии за оцветяване и редене на пъзел.

Желаещите да си направят кукерска маска и да рисуват на тема „Какво най-много ме впечатли в музея“ ще могат да участват в изложбата, която РЕМ – Пловдив ще организира след края на месец февруари.

Входът за деца до 14 годишна възраст е безплатен, цената на билет за родител е 6,00 лв., а семейният билет е на стойност 10,00 лв.

При посещението на музея се спазват всички противоепидемични мерки.

Ще има подаръци за всички деца!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?