49
Следвайте ни

Януарският дъжд задръсти трафика в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Януарският дъжд, който не престава да вали в Пловдив от сутринта, затрудни движението, особено в пиковите часове. Колоните  се точат почти по всички входно – изходни артерии на областния град, по бул. „Васил Априлов“, където кажи-речи на всеки 300 метра има светофари , на бул. „Христо Ботев“, по Бетонния мост и колелото на Централна гара. 

Очевидно и хората, които иначе ползват градски транспорт или предпочитат да изминат няколко спирки пеша, са решили да се качат на автомобили.

Наблюденията показват, че колите се движат предимно с по един, двама, по-рядко - с трима. Велосипедите, които в по-студената и дъждовна Германия служат за популярно транспортно средство, са прибрани на топло. У нас продължаваме да ползваме колелета за разходка и от време на време за работа, но не и да ходим с тях до службата. 

Главната, препълнена в последните топли дни, беше пуста през целия ден. Дъждовното и променливо време ще продължи и през седмицата. 

 

 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Котка

Котка

10.01.2022 | 22:01

Днес явно беше Денят на калпавия шофьор. Хиляди бяха излезли да празнуват. Два пъти пътувах с такси, два пъти щяха да ни блъснат.

Отговори
4 0
Зикометър

Зикометър

10.01.2022 | 18:06

Има и добри новини! Огромната дупка (яма), зейнала на входа на "Билла" след Бетонния мост, вече е ЗАПЪЛНЕНА! Благодаря!

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?