Следвайте ни

Пуснаха на търг имот до КАТ-Пловдив за малко над 2 бона

viber icon

Общината ще отдаде под наем за пет години празен терен на ул. "Напредък" срещу КАТ с изричното условие мястото да се ползва за паркинг. Теренът е с площ 7600 кв. метра. Местата за паркиране в тази част на града са дефицит и проблемът се задълбочава, когато има наплив от граждани в КАТ.

 Имотът представлява гола поляна, но в почивните дни се превръща в чаршия, където търговците продават стоки, наредени направо на земята. Те нямат договор с концесионера на пазара за павилиони и сергии.

Началната цена на търга е 2280 лева. Предварително обаче се внася депозит, равен на тримесечен наем. Парите ще стоят на сметката на общината през целия петгодишен срок като гаранция.

Припомняме, че на предишна сесия общината се опита да даде под наем за паркинг празното пространство до "Пълмед", но предложението не беше подкрепено от местния парламент.
 
В понеделник общинските съветници намалиха таксите на Руския пазар и пуснаха на търг имот до КАТ. Причината за намалената сума, която ще плаща на общината концесионерът на Руския пазар - фирма "Търговски център Север" са намалените приходи в резултат на извънредните мерки по време на пандемията. Облекчението е следствие на решението на местната власт от 5 август, с което се дава право на концесионерите да поискат намаление на годишното възнаграждение  за периода между 13 март и 13 май, когато беше въведено извънредно положение в страната.

На концесионерите и наемателите на общински имоти, които бяха спрели дейността си се опрощава цялото възнаграждение. 50% е намалението за тези, които са работили, но търпят загуби.

Според документите, които концесионерът на Руския пазар е предоставил за двата месеца на 2020 г. има 58 163 лева приходи, докато през същия период на 2019 г. те са били двойно повече - 101 150 лева. Това означава, че годишното им възнаграждение в размер на 51 000 лева се намалява наполовина. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?