Следвайте ни

Пускат трафика по източното платно на бул. "Цар Борис III"

viber icon

Цялото източно платно на бул. „Цар Борис III Обединител” между кръстовищата с бул. „България” и „Дунав” ще бъде пуснато тези дни за движение.  Смяната на водопровода приключи и от днес строителите от фирма „Пътинженеринг” започват работата по настилката.  

Старите етернитови тръби са сменени с полиетиленови с високо качество. Така 

честите  ВиК аварии вече няма да създават главоболия  на жителите на квартала. 

"Запълнихме  канала с 10 см бетонизирана баластра, отгоре ще положим 6 см биндер и ще възстановим трафика  на това платно",  разясни пред "Марица" ръководителят на обекта Петко Харизанов.  

Дузина машини бяха окупирали вчера крайната лента, а от днес техниката се подсилва с допълнителни валяци. Последният пласт асфалт ще се налива, когато  приключат с прокарването на новия  водопровод и от западната страна на булеварда, за да може най-накрая да "запечатат" целия участък между кръстовищата.  

В момента и от двете страни  на булеварда

колите се изнизват в една лента със скорост 5-10 км в час.

Светофарът е спрян, но  повечето шофьори спират, за да  дадат предимство на пешеходците. Автобусите  свалят и качват пътници  на средата на пътя, защото нямат достъп до спирката и хората  се провират между строителните машини, за да стигнат до тротоара. 

„Ремонтът върви бавно, строителите се връщат по пет пъти,  чудим се защо не се работи на две смени?”, недоволстват   търговци, които имат обекти  между двете кръстовища.

 Петко Харизанов  обаче напомни, че реконструкцията започна преди един месец и от първия ден строителите  се стараят да свършат работата максимално бързо. 

Ако беше само асфалт, досега да сме го забравили 

Забавихме се, защото имаше проблем с водопровода”, уточнява   техническият ръководител.  От ВиК дружеството, чието задължение е да свържат тръбите, доста време не са могли да установят защо след пускането на новия водопровод, вода изтичала и по стария.  

Преди няколко месеца същите работници показаха, че асфалт може да се полага и през нощта, като по настояване на кмета Здравко Димитров  по тъмното смениха настилката първо на двете кръстовища на бул. "Никола Вапцаров" срещу Първо РУП, а след това - и на бул. "Цар Борис" пред Панаира.

"Асфалт може да се полага и през нощта, но не и лепенето на тръбите, защото е тънка работа и изисква да е на светло", категоричен е обаче Петко Харизанов. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Пенчев

Пенчев

14.07.2020 | 10:50

От работа пушек се вдига! Тия дни ще стане. Новият кмет със старите номера. Нали всичко щеше да е различно.

Отговори
1 1
Българска работа

Българска работа

14.07.2020 | 09:46

Участъкът е дълъг около 150 до 200 метра . В Западна Европа тази работа биха е свършили за не повече от 2-3 дни фирмите , но тук не се работи . Месец и половина не им стига на нашите фирми , иначе лапат милионите .

Отговори
5 1
инДжинер

инДжинер

14.07.2020 | 09:57

"Доста време не са могли да установят защо след пускането на новия водопровод, вода изтичала и по стария."... Кажи честно?!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?