49
Следвайте ни

Пускат поръчката за модернизация на "Градини и паркове" и "Чистота" ВИДЕО

Залагат пари за градската поливната система в бюджет 2022

viber icon

До 15 дни ще бъде обявена обществената поръчка за модернизацията на ОП „Чистота” и ОП „Градини и паркове", средствата за което ще дойдат от тегления от общината 40-милионен заем, съобщи зам.-кметът на Пловдив Анести Тимчев.  Парите ще бъдат използвани за нова техника в двете големи общински предприятия и за строително-монтажни работи в базите им.

„Модернизирането на двете общински предприятия е на стойност 9,9 милиона лева. Във Фонда за устойчиво развитие на градовете водим разговор за оценка на представените машини и съоръжения. По това перо са определени около 2,8 милиона за „Чистота” и около 3,2 милиона лева за „Градини и паркове”, разясни Анести Тимчев.

Зам.-кметът подчерта, че все още се прецизира списъкът с нужните машини за двете общински предприятия. Предстои ОП  „Градини и паркове” да се сдобият с нови транспортни средства и машини за надробяване на отсечените дървета, за събиране на зелени отпадъци и за косене. За ОП “Чистота“ ще бъдат закупени  транспортни средства за изземване на насъбраните отпадъци и машини, които максимално ще елиминират ръчния труд при почистването на пътищата. Сред техниката, с която ще се сдобие предприятието, са метометачни машини и вакуум събирачни машини. 

 „Друга основна част от проекта на обща стойност 10 милиона лева е СМР- за подобряване базата на двете общински предприятия. Ужасна е, това не е никаква база, а сбирщайн на сграда, хора и машини”, добави Анести Тимчев и подчерта, че цялата дейност ще бъде контролирана от обществения съвет, който ще бъде събран следващата седмица. 

Той обясни още, че при изготвянето на бюджет 2022 ще бъдат заложени средства за поливната система, която от години е проблем за града, защото на места се налага поливането да се извършва ръчно.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?