Следвайте ни

Пускат пак пречиствателната станция на "Елените"

viber icon

Административен съд- Пловдив отмени със свое решение ограничаването на достъпа до територията на обект "Пречиствателна станция за отпадъчни води "Елените", което беше наложено със заповед на РИОСВ Бургас преди година.

Жалбата е подадена от "ПСОВ Елените" ЕООД, фирмата, която закупи комплекса от дружеството "Вики инвест" на Ветко Арабаджиев.

Казусът е от години, има натрупани големи глоби, тъй като работата на съоръжението, датиращо от 2012 година, е нерегламентирана. Случаят стигна до прокуратурата и до НАП.

Пречиствателната станция на Елените е с недостатъчен капацитет да поеме отпадните води от този курорт и от Свети Влас и изливането на нечистотии в морето е факт.

За това на Ветко Арабаджиев от 2012 г. досега са наложени глоби за над 7 млн. лв., които не са платени. Станцията се стопанисва от „ПСОВ Елените“ ЕООД, чието седалище е в офиса на „Виктория Груп“ на бул. „Мария-Луиза“ в Пловдив.

Като мотиви за днешното си екзотично решение да разреши работата на пречиствателната станция, административният съд в Пловдив сочи, че налице е вече замърсяване, има увреждане на околната среда, но нареденото ограничаване на достъпа до ПСОВ увеличава риска от допълнително замърсяване, вместо да го ограничава. Решението подлежи на обжалване пред ВАС.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?