Следвайте ни

Пускат на търг голям имот до КАТ в Пловдив

viber icon

Общината го отдава под наем за пет години с изричното условие, че ще се ползва за паркинг. Началната цена е 2280 лева

Празен терен с площ 7600 кв. метра на ул. "Напредък" срещу КАТ  ще обяви Община - Пловдив, след като местният парламент одобри предложението на администрацията.

Имотът се намира точно до Руския пазар и представлява гола поляна, която в почивните дни се превръща в капалъ чаршия. Търговци, които нямат договор с концесионера на пазара за павилиони и сергии, продават  стоки, наредени  направо на земята.

Общинският съвет ще заседава на 21 декември, отново с маски в Градския дом на културата "Борис Христов"

Теренът няма да се продава. Общината иска да го отдаде под наем за пет години с изричното условие, че ще се ползва за паркинг.  Местата за паркиране в тази част на града са дефицитни, особено когато има наплив от граждани в КАТ.

Началната цена на търга е 2280 лева.  Предварително обаче се внася депозит, равен на тримесечен наем. Парите ще стоят на сметката на общината през целия петгодишен срок като гаранция.

Сесията  е насрочена за 21 декември, освен ако няма извънредна, която да се проведе  през това време.

Наскоро от Община Пловдив  бяха направили опит да дадат под наем за паркинг  празното пространство до "Пълмед" около кръстовището на Пещерско шосе и ул. "Царевец", но предложението не беше подкрепено от местния парламент. 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?