49
Следвайте ни

Публикация на "Марица" спаси пловдивчани от 9-годишна тегоба

viber icon

Кола, престояла 9 години във вътрешен двор в кооперация в Пловдив, бе премахната скоростно след публикацията на "Марица".

На 11 декември на редакционната ни поща пристигна сигнал от пловдивчанина Илийчо Илиев, който живее  ул. "Леонардо да Винчи" 59. В писмото си той описа проблем с вътрешния двор на кооперацията. "Този адрес е напът да се превърне в автоморгата на Пловдив. Има лек автомобил, който от 9 години не е минавал технически преглед и по всички закони на община Пловдив трябва да бъде принудително премахнат. Досега, считано от юли, съм написал 2 писма до кмета на град Пловдив Здравко Димитров и 2 писма до кмета на р-н Централен Георги Стаменов. За съжаление никакъв ефект. От кметството на р-н Централен съм получил 2 писма, в които ме уверяват, че колата ще бъде премахната, но това не се случва. В същото време на този адрес се появи първо още една кола, която не е в движение, а след това друга. Явно на този адрес собствениците на изоставените коли смятат, че те са в безопасност и нормативните закони на кметството по отношение на изоставените коли "заобикалят" ул. "Леонардо да Винчи" 59. Ако това продължи с тези темпове, скоро ще бъдем затрупани с автомобилен скрап. Моля за вашето любезно съдействие за изчистване на "престоялите" автомобили", написа Илийчо. 

Няколко дни след публикуването на сигнала резултатът вече е налице. Добрата новина ни съобщи лично Илиев. 

"Поглеждам днес във вътрешния двор и, както се казва, гледам и не вярвам на очите си. Автомобилът, който от 9 години не бе в движение и който 9 години необезпокоявано и кротко бе паркиран, е отстранен. Чудо! Сега разбирам защо се смята, че около Коледа и Нова година стават чудеса. Смятам, че в тазгодишното чудо вашата редакция има съществен принос. Благодаря Ви! Пожелавам на цялата редакция на в. "Марица" и на вашите семейства весело посрещане на Коледа и Нова година и успешна 2022 г. Пожелавам ви все така неотстъпно да стоите зад нас, обикновените пловдивчани и да защитавате нашите интереси", написа читателят. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Талибани

Талибани

16.12.2021 | 23:59

Мъ вие хуни чукундури ко прайте бе Вие със хъс на талибани унищожавате праисторически паметници на автомобилната промишленост Вие унищожавате историята Така и вас историята ще ви унищожи

Отговори
1 0
Рогошлия

Рогошлия

16.12.2021 | 18:43

Ръководството на общ. Марица и село Рогош да бъдат така добри и премахнат БАНИЧАРКАТА пред големия магазин на селото и боклука около нея. Тази бракма седи повече от10 години там и пречи на движението.Неотдавна заради нея стана произшествие с друга кола в която имаше малко дете.

Отговори
7 1
Хаха

Хаха

16.12.2021 | 18:28

Здрасти Марица,вижте и Славянска 79 и Волга 4.Същите Фордчета ,явно е мода да се изоставят.Дано се погрижите и за тях.

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?