Следвайте ни

„Пътинженеринг“: На ул. "Карловска" чакат археолозите да разрешат ремонта

viber icon

Стари  тръби, прокарани преди повече от 50 години, не са включени в подземния кадастър  и това е основната причина за аварии и  принудително спиране на работата, коментира  директорът на „Пътинженернг“ инж. Георги Гаръбски. Фирмата работи на изток от бул. „Победа“.

При изкопните работи не знаем какво ще намерим отдолу и къде са разположени канал, водопровод, отклоненията към сградите,  въпреки че се стараем, затова се случва да спукаме тръби и да оставим хората без вода.  Дори  през нощта се е случвало да изпращаме екип за отстраняване на авария, но нямаме вина за неточностите в кадастъра.

В градска среда се работи трудно. На „Карловска“ спряхме строителството и нямаме право да го  възобновим,  защото чакаме становище  за археологическите находки - старинни зидове. Близо 60 на сто от улиците, включени в нашия договор, са на биндер (предпоследен пласт асфалт) и при хубаво време ще ги асфалтираме.  Надявам се, че ще завършим обекта в срок, ако на останалите улици не ни спре археология, каза  директорът на „Пътинженеринг“.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?