Псевдоподпалвачи: Тръгнахме за риба, влязохме в затвора

Две години прекарахме зад решетките, без да имаме никаква вина. Това твърдят жителите на Добровница Петър Панев и Петър Ташев, които в началото на годината излезли от панделата. Според тях са гледали слънцето през решетките, без да имат и грам вина.

На 25 юли 2007 година решихме да вървим за риба. Натоварихме се на колата ми, въпреки че аз си бях пийнал порядъчно, разказва Петър Панев. Пътували край Съединение, а наоколо всичко горяло. Запалила са беше тревата. Пожарът наистина беше огромен, обясняват двамата рибари. Те дори спрели край един джип и се заговорили с гасачите.

След това продължихме от Съединение през Беловица, разказват двамата риболовци. Там ги спрял полицаят на селото. Повикал подкрепление. Дрегерът показал, че шофьорът е пиян. Закарали ги в ареста. Там разбрахме, че не са ни спрели заради алкохола. Обвинението беше, че сме запалили полето край Съединение. Никакви доказателства, ама нали ни бяха хванали в района и решиха, че ние им трябваме.

Повдигнаха ни обвинения, прокурорът каза, че сме ние - мърдане няма. Тогава пресата гръмна, че са заловили подпалвачите на Съединение. Лично министър Румен Петков говори по телевизията, спомнят си двамата герои. Нито ни взеха натривки от ръцете, нито имаше свидетели. Обвинение, присъда и толкова, разказват Петровците. Те нямали пари за адвокати и им назначили служебни защитници. Те пък ни казваха да се споразумеем със съда, за да се отървем по-леко. Това по-леко пък излезе две години, обясняват двамата. Вместо за риба те се озовали в килиите - единият в Пазарджик, а другият - в Казичене.

Каквото било - било, гледаме напред, обясняват в стила на българските футболни национали двамата мними "подпалвачи". Поне понаучихме законите в панделата, хвалят се двамата адаши. Кметът на Добровница Гурко Митев пък се шегува, че ги е "назначил" във Висшия съдебен съвет на селото. Спокойно ще изядат хляба на половината адвокати в Пазарджик, толкова са печени, сочи към "юристите" добровнишкият първенец.   

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?