Следвайте ни

Първите копки като клопки

viber icon

В края на втория си мандат бившият кмет Иван Тотев направи няколко показни първи копки на дълго чакани градски обекти, за да компенсира бездействието си по тях, а навярно и да блесне за последно в светлините на прожекторите. Така, с фанфари, беше започнато строителството на новата зала „Дунав” и олимпийски плувен басейн, които безспорно са нужни на града.

Изграждането на зала „Дунав” струва над 4 млн. лева, а на плувния басейн - 12 милиона. Предполага се, че по сключените договори новият кмет Здравко Димитров трябва да осигури финансирането. А освен това към сумата от 16 млн. лева да добави още 12 млн. лева за подлез „Модър - Царевец”, за който пловдивчани са се наслушали на обещания в продължение на два мандата. 

Лесно е да правиш първи копки, особено когато си изхарчил парите от 30-милионния заем, и 20-те милиона държавна субсидия за инфраструктурата на Европейската столица, и когато нямаш отговорността да осигуриш средства за всички  детски градини, ясли и всички останали бюджетни структури, които се издържат от общински бюджет. А той едва ли ще надхвърли 350 млн. лева за 2020 г., от които близо 200 милиона  директно трябва да отидат за заплати, а още близо 11 млн. лева за погасяване на заеми. 

Новата местна власт - кметът и Общинския съвет, тепърва трябва да определят колко пари могат да заделят за капиталова програма и кои обекти най-напред да се финансират.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?