Следвайте ни

Първи подробности за спецакцията в Пловдив СНИМКИ

Специализирана полицейска акция разтресе улица „Лев Толстой“ в Пловдив преди минути, предаде репортер на „Марица“. Близо до местния супермаркет „Триумф“ имаше няколко униформени, а до блока отсреща се бяха разположили маскирани служители на реда и цивилни полицаи, които обработваха веществените доказателства по случая.

По първоначална информация става въпрос за специализирана операция по линия на наркотиците. Арестуван е мъж на средна възраст, който най-вероятно се е занимавал с пласиране на дрога, но е попаднал в капана на ченгетата. Заедно с него е задържан и втори по-млад мъж.

Припомняме че при встъпването си в длъжност, новия полицейски шеф в Пловдив Йордан Рогачев заяви, че ще се затяга примката около дилърите на дрога.

Свидетели на зрелищния арест разказаха, че задържаният е бил спипан в собствената си кола. При вида на униформените е захвърлил пакет с бял прах под возилото. Той веднага е бил тръшнат на капана на автомобила, наложило се служители с маски да го придържат, тъй като бил доста едър.

След като щракнали прангите, полицаите извадили пакета с дрогата от колата и започнали претърсване. Малко по-късно се качиха на автомобилите си и отпрашиха, заедно с колата на арестуваните.

Хората от квартала не пожелаха да говорят за случая пред репортерите на „Марица“, като заявиха, че не искат да дават интервюта. Между тях, обаче, обсъждаха кой ще бъде следващия арестуван.

„Не сме замесени и не искаме да говорим по случая. Да се оправят“, коментира служителка на баничарницата, пред която се разви екшънът.    

В момента в цялата страна тече полицейска акция по линия на наркоразпространението. Арести освен в Пловдив засега са извършени по морето и в София. Според запознати силите на реда атакуват една от най-мощните наркомрежи у нас - тази на Радмил Ранов, известен като Радо Ланеца.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?