Следвайте ни

Пръскането срещу кърлежи продължава

viber icon

Местната управа продължава с обработката на площите в Пловдив срещу комари и кърлежи.  Днес, 8 август, се пръска в район "Южен", а на 9 август - в район "Източен". Кампанията продължава през следващата седмица с пръскане на 12 август в район "Централен", на следващия ден в същия район и в "Северен", на 14 август в районите "Западен" и "Тракия", на 15 август в "Прослав", "Коматево" и "Централен" и на 16 август в "Северен" и "Източен".

Обработките срещу ларвите на комари ще се състоят на 8 август -  Гребен канал и бреговете на река Марица, и на 29 август - срещу биотопи на комари - третиране на водни канали и разливи по река Марица.

Пръскането срещу  кърлежи ще се състои ​днес - кучешки площадки в район „Централен“ и район „Източен“; утре - кучешки площадки ​- район „Тракия“ и район „Южен“, и на 12 август - кучешки площадки - район „Северен“ и  район „Западен“.

На 16 август ще се проведе  обработка на декоративна дървесна и храстова растителност срещу листни въшки. За всяка от обработките ще се използват разрешени за употреба биоцидни препарати, в съответната препоръчителна доза и концентрация.

Съветват се хората, отглеждащи  пчелни семейства в района на предстоящите обработки, да ограничат полета на пчелите в указания по-горе период. 

 

 

 

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Пена комшийката

08.08.2019 | 15:03

Някои кьопеци са доста издръжливи, гадовете.

Отговори
0 0

@ 4

08.08.2019 | 14:59

Басси, всички песове ще се разкашлят и е възможно даже да има смъртни случаи

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?