49

Проверяват законно ли е уволнен зам.-директорът на РЗИ в Пловдив д-р Аргир Аргиров

Законно ли е уволнен зам.-директорът на Регионалната здравна инспекция в Пловдив д-р Аргир Аргиров? Това ще трябва да установи проверка на Инспектората на Министерството на здравеопазването. Това обяви в пленарната зала по време на парламентарния контрол днес здравният министър  проф. Асена Сербезова. Един от въпросите, насочени към нея касаеше именно д-р Аргиров, а темата повдигна пловдивският депутат от ГЕРБ Стефан Шилев. 

"На 14 март е бил уволнен зам. директора на РЗИ-Пловдив - д-р Аргир Аргиров, той е получил заповед за отстраняване и никакви обяснения", посочи Шилев и допълни, че на неговото място е назначен близък на главния секретар на здравното министерство, както "Марица" първа писа.

"Това е шуробаджанащина", заяви Шилев и и настоя за проверка. Здравният министър обеща да бъде извършена такава.

"Не искам да правя трагедии от това. То си е в реда на нещата. Освободиха ме от днес за утре. Сега отивам на бюрото по труда. Както се казва, продължаваме промяната", коментира лаконично рокадата пред "Марица" д-р Аргиров минути след уволнението. 

Д-р Аргир Аргиров завършва медицина в Пловдив. Придобива специалност по вътрешни болести. Завършва магистратура по здравен мениджмънт. Започва работа като началник на Медицинската служба на Гранични войски в Любимец. По-късно става ординатор в Общинската болница в Раковски. След това работи в първо и второ вътрешно отделение на МБАЛ "Пловдив". Изпълнителен директор на бившата Окръжна болница в Пловдив става през 2009 г. Преди това повече от 10 г. е зам.-директор на МБАЛ "Пловдив". Занимава се с фотография, прави снимки от дете. Фотографската му страст са най-вече футболните мигове. Най-много фотоси е направил на любимия си футболен отбор - "Ботев"- Пловдив. За първи път Аргиров става зам.-шеф на РЗИ-Пловдив в края на ноември 2015 г. След това става изпълнителен директор на УМБАЛ "Пловдив". В началото февруари 2020 г. напуска поста и се връща в Регионалната здравна инспекция като зам.-шеф. Аргиров бе общински съветник от ГЕРБ и председател на Комисията по здравеопазване и социални дейности, член на комисията по екология в ОбС-Пловдив в миналия мандат.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Д-р Мавров

Д-р Мавров

20.05.2022 | 18:47

Не им е чист косъма нито на Шилето нито на този

Отговори
2 3
Емил Начев

Емил Начев

20.05.2022 | 16:41

Подкрепа за Доктора. Голям мъж, точен и пич! НА ТЕЗИ ХОРА ИМ ТРЯБВАТ ПОДЛОГИ, А ДОКТОРЪТ НЕ Е ОТ ТЯХ!

Отговори
7 7
написаното

написаното

20.05.2022 | 17:33

Е, точно наобратно на това, което пише..

Отговори
4 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?