Следвайте ни

Проверяват за отровени птици край река Марица

viber icon

Свързани новини

Тонове умряла риба изплуваха в отровените води на Марица в събота, но един от най-тревожните въпроси е дали водолюбивите птици, които зимуват край реката, са станали жертви от екокатастрофата. 

 „Някои видове птици се хранят именно там, затова вероятността да са пострадали от замърсяването е голяма. Ние извършихме мониторинг и преброяване малко преди случилото се в Марица, а след ден-два предстои отново да направим проверка и да установим дали пернатите са се повлияли и до каква степен от инцидента“, коментира пред „Марица“ д-р Добромир Добрев от Българското дружество за защита на птиците. 

„Колкото и снимки на умрели птици да се появяват из социалните мрежи, докато не се отиде на място и не се направи подробен анализ, няма как да сме сигурни в нищо. Всичко друго са спекулации“, каза още той. Резултати от предстоящата проверка ще има най-късно в четвъртък.

Габриела Лазарова

Габриела Лазарова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?