49
Следвайте ни

Провериха сертификата на кмета срещу COVID-19 в Общинския съвет ВИДЕО

viber icon

Кметът Здравко Димитров показа зелен сертификат на входа на Общинския съвет преди сесията днес. Служител на РЗИ сканира кода, а Димитров влезе в залата.

Припомняме, че кметът получи трета доза от ваксината срещу коронавирус в края на октомври, а миналата година преболедува инфекцията.

Общинските съветници влизат днес под засилен контрол на редовното заседание на местния парламент заради нарастващия брой болни от COVID-19. За да присъстват на сесията, те показват зелен сертификат или тест за коронавирус. Повечето притежават сертификат.

В дневния ред на сесията има 24 точки. Групата на Кауза Пловдив иска да се отмени  решението, с което ул. „Ген. Данаил Николаев“ е включена в синя зона. Мотивът на съветниците е, че повечето от хората, които живеят на тази и на съседните улици  са против платеното паркиране, което вече е въведено.  

Местният парламент ще разглежда предложението на администрацията да отхвърли искането на концесионера на лятното кино „Орфей“ за удължаване на договора, тъй като противоречи на закона.

 

Гледайте сесията НА ЖИВО

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?