Следвайте ни

Провериха над 150 храма преди Великден в Пловдивско, има нарушения

viber icon

Пожарникарите провериха 153 храма в града областта във връзка с предстоящитщя Великден. Това съобщиха за "Марица" от пожарната служба. Засечени са 42 нарушения, тоест при почти всеки четвърти храм, връчени са и 30 разпореждания за отстраняването им. 

Предварителните проверки на черкви, манастири и параклиси имат за цел да установят осигуряването на условията за успешна евакуация, наличието на пожарогасители, също изправността на електрическите инсталации. 

Огнеборците са дали указания на църковните служители как да си спестят пожари и какво да правят при евентуалното им възникване в храма. 

Предвид очакваното масово събиране на хора в храмовете и изпълняването на ритуали, свързани с палене и пренасяне на свещи, експертите напомнят за повишения риск от възникване на пожари - особено при оставяне свещта вкъщи и без надзор, както и за опасността от запалване на коси. 

От пожарната служба в града под тепетата напомнят при пожар или при най-малкото съмнение за такъв, да се звъни на тел. 112.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?