Следвайте ни

Протестът в Пловдив: Не пипайте децата! СНИМКИ

С транспарант "Не пипайте децата! Българчетата не се продават! Бог ще ви съди!" около 300 души се включиха в протеста по Главната, за да изразят несъгласието си със Стратегията за детето 2019-2030.

Радослава Камбурова, която е майка на 12-годишно момиче, застана с плакат в редиците на негодуващите. "Защо никой не каза, че по европейския финансов механизъм вече са преведени над милиард евро за приемане на Стратегията", попита тя и заподозря, че чрез чужди оранизации се прокарват закони против интересите на българските семейства.

Педофилски организации в чужбина наливат пари за изковаване на такова законодателство, добави тя.

Камбурова и останалите протестиращи не са съгласни държавата да иззема правата на родителя и да се намесва в отношенията в семейството.

Запитана дали е чела текстовете в Стратегията, които посочват извеждането на детето от семейството само като крайна мярка, когато са изчерпани възмножностите за подкрепа у дома, Камбурова отвърна, че Стратегията отваря врати да се работи като в Норвегия. И разказа как там се стига до отнемане на дете дори по анонимен сигнал.

Стратегията е в разрез с християнските ценности, заяви Красимир Ангелов. "Ако детето е бито или малтретирано по друг начин, има Конституция, която да го защити, а не да го вземат и да го дадат на еднополово семейство", добави той. Самият Красимир няма деца.

Ивиана Иванова, която е майка на 10-годишно момиче, попита защо вместо Стратегията не се въведе Закон за детските ясли. "Защо ще дойдат да гледат у нас, а не в държавните учебни заведения?", попита тя и разказа, че на 2 г. и половина дъщеря й е била затворена на тъмно в детските ясли, защото се напикавала. След като жената подала жалба в общината, отговорили, че няма нередности.

11-годишната Ивана Пеева дефилира в протеста със собственоръчно направен плакат с надпис "В прегръдките на мама, прегръдките на тати - там е най-добрият дом за мен". Запитана защо е на площада, петокласничката отвърна: "За да не ме отнемат". Запитана кой й е казал това, тя отговори: "Всички".

След като протестиращите изпяха националния химн, те скандираха "Сърце, душа за България!".

Подробности и още гледни точки по темата четете във вестник "Марица" в понеделник.

 

Снимки от Атанас Кънев, Никола Николов, Вероника Фетфова

Елица Кандева

Редактор-репортер екип „общество“

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (10)

Не

12.05.2019 | 12:04
2 1

Ей педррасъ смотан ,млъкни гнидо. За разлика от теб извратено копеле има деца, а ти ще си останеш самотен педераст

Иван

12.05.2019 | 11:57
2 1

Замислете се, тия "либерасти" като Батко реват срещу държавата, че била зле, а после я защитават за тая пишман стратегия. Нещо доктор с усмирителна ризка да виждате. Няма и да видите. НПО-тата само за грантове се борят, повечето са лезбики и педалчета като Батко, нямат деца и се клянат на Манона! Бог да пази България!

Батко

12.05.2019 | 11:09
1 2

Педал ще викаш на баща си, ясно ли е, олигофрен! Някой ден децата ти ще те бият, ти ще плачеш. Забий си една бира в гъза, че като дойда, цялото семейство ще ви го направя на сьонга!

Ирина

12.05.2019 | 09:24
5 2

Някой от правителството има изгода да влезе закона за отнемане на деца от родителите. Дават ги на бездетни родителите и си прибират парички в джоба,това си е търговия с деца. Европа отпуска пари,а някой си прави бизнес на гърба на нашите деца. Не трябва да го допускаме българи,сега трябва да сме единни и се борим за правата на нашите деца.

Коко

12.05.2019 | 01:36
5 1

Къв протес КАЛАШНИЦИ ТРЯБВА не плакати само разстрела му е майката видиш ли педал стреляш на месо видиш ли лизбийка също

виктор

11.05.2019 | 23:05
3 11

Много шум за нищо! Каракудите се вързаха за поредната опорка! Някой си умира да децата им, ти да видиш!

мнение

11.05.2019 | 22:22
5 3

днес прочетох че новия председател на Адвокатска колегия Пловдив и там някаква си Станджикова станали бармани - верно информацията е стара ... Но ми стана за пореден път тъпо.....КАКВО ПО - ПРЕСТИЖНО ДА НАПРАВЯТ ОТ ТОВА ДА СА БАРМАНИ... ама къде са тези адвокати прокурори съдии не е ли мястото им тук не да се правят на бармани.... Ето тук трябва да се намесят с мнение с позиция тази адвокатска колегия.Да се чуе че я има.да й се чуе компетентното мнение.... те на бармани ще ми се правят...На първа линия трябваше да са да помагат на хората да им обясняват ако трябва.....

СС

11.05.2019 | 21:38
9 4

Не те знам батко ли си,кака ли си,но такива педеранчета като теб няма да ми казват как да възпиавам двете си деца! Гнусен педераст! Що се отнадя до протеста-радостен съм,че взех участие с семейството си! Много хора,много деца,много семейства! И не само в Пловдив,но и в цяла България!

Не

11.05.2019 | 20:07
3 4

Ей прдал,я млъквай! Не бяха. Триста,а над триста семейства с децата си! Поне хиляда души имаше!!!

Батко

11.05.2019 | 19:50
3 10

Абе яжте си сьонгата, там... бахти дебилите, щели да им вземат децата, такива деца не трябва да имат, камо ли да ги отглеждат.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?