Следвайте ни

Протестиращите от Кючук Париж окупираха сесията 

viber icon

Жителите на от Кючук Париж, които протестират срещу  плановете за инвестиции и строеж на частния имот, който се намира в пространството, заключено между бул.“Никола Вапцаров“ 67-87 и ул. "Македония“ 75-93 (зад т. нар. Юбилеен блок), дойдоха на сесията. Те настояват теренът да остане зелена площ. 

Имотът е собственост на пловдивски предприемач, чиято строителна компания има подготвен и одобрен проект. След реституцията имотът е преминал през няколко собственици, като последният  е PIMK Build.

Проектът включва изграждане на жилищна кооперация с три корпуса. Там ще има  148 апартамента и над 160 паркоместа. Освен това собственикът е предвидил облагородяване на площта и детска площадка.

Въпреки това гражданите са категорични, че няма да допуснат теренът да бъде застроен. Затова в 11 часа те ще протестират пред общината, а в 11:30 ще се срещнат с кмета Здравко Димитров.

Живеещите в Кючук Париж  вървят по стъпките на тези  от Кършиака, които след серия протести се пребориха за запазването на парка зад хотел „Санкт Петербург“.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?