46

Протестиращи в Пловдив: Сертификатът е медицински геноцид! СНИМКИ

Зелените сертификати изкараха пловдивчани на протест. Те се събраха пред сградата на РЗИ, за да изразят недоволството си от новите мерки, които ще влязат в сила от четвъртък. Около 50 души се събраха на протеста, докато пред РЗИ се вият и опашки за желаещи да се ваксинират. Между двете групи хора не се стигна до словесни сблъсъци. 

Протестът премина под звуците на гайда и песните „Кой уши байряка“ и „Девойко мари хубава“. Някои от протестиращите твърдят, че са преболедували, но не желаят да си вадят сертификат само  за няколко месеца. Според тях това е ограничаване на човешките им права.

„Добре знаем, че т.нар. пландемия е създадена, за да ни ваксинира и да ни държи в подчинение. Ваксините са експериментални и се налагат със силови, брутални, административни мерки в целия свят“, коментира Йордан Спасов. 

Лилия Попова пък попита защо едни дейности се забраняват, ако нямаш сертификат, а други не. „Администрацията ще продължи да работи, а частният бизнес е сериозно ощетен. Освен това какво е това лицемерие в автобусите, където всички се тъпчем като сардели, да не се изисква сертификат, а спорт, култура и образование да се упражняват под условие. Считам, че заповедта е незаконосъобразна и е медицински фашизъм“, коментира адвокатът Лилия Попова и призова колегите си да поставят подписа си под жалба срещу заповедта.

Протестиращите са категорични, че държавният здравен инспектор Ангел Кунчев трябва да понесе отговорност за действията си.  

 

Към недоволните се включи и бившата общинска съветничка Сузана Николова.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
7 коментара
3,14

3,14

20.10.2021 | 15:56

Калинките на Мутрата в действие!Тях Боко ги назначи на работа не да работят, а да стачкуват и гласуват за него!

Отговори
5 3
Винаги сме си били т.ъ.п народ .От турски време насам.Затова страдаме

Винаги сме си били т.ъ.п народ .От турски време насам.Затова страдаме

20.10.2021 | 13:41

Цял свят се ваксинира,само пак ние сме най-"умните".Аман от тъ.пан.ари ,които знаят всичко.Само че защо заради вас трябва да страдаме всички.На първо място в света сме по смъртност от ковид.Карах го преди 10 месеца и едвам оцелях.И нямам никакви странични заболявания. Ковида щеше да ме убие.Обикновен грип ли било?!?.Дрънци.Не го пожелавам на никого това ,което преживях.Да се молиш на сви светии за глътка въздух.С апарат си и пак не ти достига въздуха.

Отговори
18 5
Само като

Само като

21.10.2021 | 11:07

Прочета "цял свят" и ми става ясно що за тъпунгер си. Ако знаеше какви протести има е целия свят нямаше дс говориш така. Хората се усетиха за много по-големият план зад уж загрижеността на управляващите

Отговори
5 0
Протеста

Протеста

20.10.2021 | 13:05

Петнайсетина празноскитащи. Аре дърпайте !

Отговори
16 7
Това не са

Това не са

20.10.2021 | 13:04

Ваксини А ПРЕПАРАТИ ПРЕПАРАТИИИИИИ НАБИЙ СИ ГО В КУХАТА КРАТУНА АЙ ДА ВИДИМ КАК ЩЕ СЕ ДЕЙСТВА В РОМСКИТЕ КВАРТАЛИ ? ЗАЩО ОСТАВИХА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ БЕЗ ВАКСИНАЦИЯ? И ПРИ ТЯХ ДОСТЪПЪТ Е СВОБОДЕН . ЗАЩОТО КАТО ДОЙДЕ ЦЕЛИЯ ИЗГРЕВ ПРЕД СОЦИАЛНОТО ЩЕ СТАНЕ СМЯХ . НЕ МОЖЕ СЕРВИТЬОРКА ДА СЕ ВАКСИНИРА , А УЧИТЕЛ НЕ , ПОЛИЦАЙ НЕ . ЗАЩО ? ЗАЩО СА С ПРИВИЛЕГИИ?

Отговори
8 4
jjj

jjj

20.10.2021 | 12:52

Кухи лейки - като нямате акъл - мрете като пилци!! Така ли не разбрахте, че единствената мярка срещу чумата е ВАКСИНАЦИЯ!!! ТЪПАЦИ!!

Отговори
20 17
676

676

20.10.2021 | 14:47

тези са от пациентите на мангъра, ядят чесън и пият ракия

Отговори
11 5

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?