46

Протестиращи от кадастъра в Пловдив: Парите не стигат, пестим от електричество! ВИДЕО

Няма млади хора, които да искат да работят в кадастъра в Пловдив, особено като видят на какво ниво е заплащането ни. Това каза служителка на Агенцията по геодезия, картография и кадастър в града под тепетата по време на едночасовата стачка пред сградата, предаде репортер на „Марица“.  

„Не е редно да се започва на такава ниска стартова заплата. Трдуно се справяме с тези пари. Виждате, че всичко се увеличава, цените скачат всеки ден, но заплатите не са мръднали дори и с един лев. За да преживяваме се лишаваме от неща, които не са от първа необходимост. Няма как да се лишим от храна или пък да не си плащаме сметките. Гледаме да пестим от електричество например, въобще от всичко възможно“, коментираха протестиращите.  

Едночасовото недоволство и спирането на работата на служителите днес бе именно поради искане на увеличение на заплатите с минимум 20 % и то от 1 октомври. Шефът на Агенцията в Пловдив Никола Бадев посочи, че от около 2 месеца се правят опити за разговори, за да се постигне консенсус. Мисията обаче не се увенчала с успех. Затова веднага след изборите, с цел да не се политизира, стачката е факт.  

Как и дали служителите ще продължат с протестните си действия, ако не се изпълнят исканията им, ще бъде решено на централно ниво в София и от КТ „Подкрепа“. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Тук никой не работи за заплата

Тук никой не работи за заплата

12.10.2022 | 12:06

Вижте гражданските договори.

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?